NEGOVA

Veličasten sprejem za tri nove zvonove

Pripeljali so jih iz Nemčije, zvonili bodo v cerkvi sv. Benedikta. V slavnostni povorki so sodelovali tudi oldtajmerji, jahači, gasilci.
Fotografija: Gasilska častna straža FOTO: Ludvik Kramberger
Odpri galerijo
Gasilska častna straža FOTO: Ludvik Kramberger

NEGOVA – Negova gotovo še ni doživela tako veličastnega spremstva novih cerkvenih zvonov, kot jih je na dan letošnjega sv. Martina. Iz Gornjih Ivanjcev, skozi Kunovo, Negovo in Trotkovo so namreč peljali zvonove za cerkev sv. Benedikta v Benediktu v Slovenskih goricah. Tri zvonove je iz livarne v Passauu v Nemčiji na tovornjaku pripeljal podjetnik Družovec. Zbirališče spremstva je bilo na Turistični kmetiji Pri Alenki na Gornjih Ivanjcih. Na poti skozi Negovo so jih spremljali jahači na konjih z zastavami, osem konjskih vpreg z bagerli, kolona oldtajmerjev Slovenske gorice, ki jih je vodil predsednik Franc Lasbaher, gasilci PGD Negova in PGD Benedikt, dva polna avtobusa ter udeleženci spremstva z osebnimi avtomobili.

Kolona oldtajmerjev FOTO: Ludvik Kramberger
Kolona oldtajmerjev FOTO: Ludvik Kramberger

Župljani in krajani Negove pa so ob ideji in izvedbi Antona Krambergerja - Tunča na meji občin Gornja Radgona in Benedikt, pri Lipnikovi domačiji v Negovi, pripravili veličasten sprejem. Ob postavljenem slavoloku z napisom Zvona glas nas milo vabi v cerkev se je odvijal kulturni program, v katerem sta nastopili skupina ljudskih pevk Vrelec iz Benedikta ter glasbena skupina Benediški cerkveni muzikanti. O novi pridobitvi župnije Benedikt sta spregovorila župana občine Gornja Radgona Stanislav Rojko in Benedikta Milan Gumzer. Oba sta izrazila zadovoljstvo, da se je te slovesnosti udeležilo tako veliko krajanov iz župnij Negova in Benedikt. Simbolično sta prerezala trak in odprla pot zvonovom v občino Benedikt. Domačini so poskrbeli za vse udeležence z bogato pogostitvijo. Ob prihodu kolone v Benedikt jih je sprejela velika množica obiskovalcev, ki so toplo pozdravili nove zvonove in spremljevalce v povorki. Posebna slovesnost ob veliki pridobitvi bo v Benediktu v nedeljo.

Slavnostna povorka FOTO: Ludvik Kramberger
Slavnostna povorka FOTO: Ludvik Kramberger

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije