DOPISNA SEJA

V Golobovi vladi pohiteli: razrešili državna sekretarja na kmetijskem ministrstvu, na zdravstvenem imenovali nove

Državni zbor je razrešil kmetijsko ministrico in imenoval novo ministrico za zdravje.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

Potem ko je državni zbor danes razrešil kmetijsko ministrico Ireno Šinko in na položaj imenoval novo ministrico za zdravje Valentino Prevolnik Rupel, je vlada na dopisni seji razrešila dosedanje državne sekretarje na obeh ministrstvih, pri čemer je na zdravstvenem ministrstvu že imenovala nove.

Vlada je s položaja državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje razrešila Azro Herceg in Marjana Pintarja, a je bil slednji na funkcijo državnega sekretarja ponovno imenovan. Obenem sta bila s sklepi imenovana tudi nova državna sekretarja. Denis Kordež bo funkcijo sekretarja začel opravljati s 23. oktobrom, Eva Vodnik pa s 1. novembrom, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Kordež, ki je po izobrazbi magister inovativnega menedžmenta v sociali, je trenutno zaposlen v Zdravstvenem domu Litija, in sicer kot namestnik in pomočnik direktorja ter koordinator službe nujne medicinske pomoči. Vodnikova, ki je specialistka družinske medicine, pa je trenutno zaposlena v Zdravstvenem domu Ljubljana.

Na dopisni seji sta bila razrešena tudi državna sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Darij Krajčič in Tatjana Buzeti.

Vlada je na položaj nove direktorice Uprave Republike Slovenije za probacijo, ki sodi v resor pravosodnega ministrstva, za dobo petih let imenovala Danijelo Mrhar Prelić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije