POZITIVNA ZGODBA

Tolminec presenečen nad gesto občin: »Morda zdrava kmečka pamet pa vendarle ni čisto izumrla?«

Namesto plačila kazni je Primorec predlagal enkrat večje nakazilo v humanitarne namene za poplavljene.
Fotografija: FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
FOTO: Igor Mali

Po družabnih omrežjih je do nas pripotovala lepa zgodba solidarnosti, tudi s strani redarske službe, na katero se tako pogosto jezimo. Zgodba je dokaz, da dobro obstaja v vseh ljudeh, nekateri samo potrebujejo malo spodbude. 

Tokat je za pravo spodbudo poskrbel Tolminec Zoran Vasiljvić. Nepravilno je parkiral in posledično dobil kazen redarjev. 

Obvestilo v ovitku

»Listek v rdečkastem ovitku. 40 evrov v osmih dneh, ali 80 od devetega dne naprej. Ne izbiram med besom, jokom, histerijo, depresijo in fotografiranjem vseh napačno parkiranih vozil po Tolminu ... Preklinjam pa sebi vse, česar se spomnim, malček pa tudi redarju … Redarjem, policistom in inšpekcijam ne maram dajati denarja. Kdo naj bo kriv, če sem idiot, ki parkira 3 metre stran od znaka Prepovedano parkiranje?« je svoje občutke ob obvestilu redarstva zapisal Zoran.

Zatem pa je namesto bentenja čezse in redarje iz žepa potegnil inovativno idejo, kako poravnati upravičeno kazen in ob tem sočasno slediti načelu, da denarja policiji in redarstvu ne želi nakazovati.

Predlog padel na plodna tla

»Usedem se za tipkovnico in napišem mail Medobčinski upravi občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal. Priznam jim, da sem zaje*al in predlagam nekaj drugega in drugačnega. Če mi odpustijo plačilo 40 evrov, bom 80 nakazal prizadetim v poplavah. Naslednjega dne me pokličejo ter mi prijazno, človeško in ničkajredarsko razložijo zadevo. Napravim, kot so mi naročili in dobim obvestilo o ustavitvi postopka,« potek dogodkov opiše Vasiljević.

In kaj je moral narediti? V imenu Medobčinske uprave je Tolminec 80 evrov nakazal na humanitarni račun občine Črna na Koroškem. Zaradi tega so na občini proti njemu ustavili postopek zaradi nepravilnega parkiranja.

»Kaj natanko je sporočilnost tele zgodbice, resnične in sveže?« se je prijetno presenečeni Primorec vprašal na koncu svoje zgodbe in si sam tudi odgovoril: »Pozitivno presenečenje, pohvala in zahvala za človeški odziv organa z ortobirokratskim imenom: Medobčinska uprava občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči. Morda zdrava kmečka pamet pa vendarle ni čist čist čist izumrla?«

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije