APLIKACIJA

Tekmec Muskovemu omrežju X od danes na voljo tudi Evropejcem

V Meti so z zagonom aplikacije threads v EU odlašali, zaradi, kot so navedli, nejasnosti, povezanih z evropsko zakonodajo glede izmenjave podatkov.
Fotografija: V Meti so z zagonom aplikacije threads v EU odlašali, zaradi, kot so navedli, nejasnosti, povezanih z evropsko zakonodajo glede izmenjave podatkov. FOTO: Dado Ruvic Reuters
Odpri galerijo
V Meti so z zagonom aplikacije threads v EU odlašali, zaradi, kot so navedli, nejasnosti, povezanih z evropsko zakonodajo glede izmenjave podatkov. FOTO: Dado Ruvic Reuters

Aplikacija threads, s katero želi ameriški spletni velikan Meta konkurirati družbenemu omrežju X, je z današnjim dnem na voljo uporabnikom v EU. V Meti so z zagonom te aplikacije v EU odlašali, zaradi, kot so navedli, nejasnosti, povezanih z evropsko zakonodajo glede izmenjave podatkov.

image_alt
Je Musk z nakupom Twitterja naredil veliko napako? Ta številka ga lahko zelo skrbi

»Danes odpiramo threads v več državah v Evropi. Dobrodošli vsi,« je na tem omrežju zapisal glavni izvršni direktor podjetja Meta Mark Zuckerberg.

Kot so pojasnili v Meti, lahko zdaj uporabniki v EU ustvarijo profil na omrežju threads, ki je povezan z njihovim računom na instagramu. Aplikacijo se lahko v omejeni obliki uporablja tudi brez ustvarjenega profila.

image_alt
Musk se je norčeval iz Zelenskega, ukrajinski parlament se je ostro odzval

V Applovi trgovini z aplikacijami Appstore je aplikacija threads že na voljo slovenskim uporabnikom, v času pisanja prispevka pa je še ni bilo na voljo v slovenski različici trgovine Google Play. Imajo pa uporabniki prek družbenega omrežja instagram možnost dostopa za namestitev aplikacije, in sicer v obliki vstopnice za zagon omrežja threads v EU.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije