SVOBODA MEDIJEV

Tako v Bruslju odgovarjajo na vabilo Janše

Okvir za oceno položaja medijev je njihovo letno poročilo o vladavini prava.
Fotografija: Janez Janša in Ursula von der Leyen. FOTO: Francois Lenoir, Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša in Ursula von der Leyen. FOTO: Francois Lenoir, Reuters

Pri Evropski komisiji so potrdili, da so v četrtek prejeli pismo premierja Janeza Janše z vabilom na obisk v Slovenijo, da se prepričajo o stanju demokracije in svobode medijev. Ob tem so poudarili, da je svoboda medijev steber demokracije in da je primeren okvir za oceno položaja medijev njihovo letno poročilo o vladavini prava.

»Svoboda medijev je steber naših demokracij, zato to ocenjujemo v našem letnem poročilu o vladavini prava,« so zapisali v komisiji v odzivu na Janševo pismo. Ob tem so dodali, da se je priprava naslednjega letnega poročila o vladavini prava že začela.

»To je primeren okvir za ocenjevanje položaja svobode medijev,« so še izpostavili in pojasnili, da so izmenjave z državami članicami vsekakor del tega procesa.

Janša je predsednici komisije Ursuli von der Leyen poslal pismo z vabilom, naj komisija oblikuje skupino za ugotavljanje dejstev, ki naj v najkrajšem mogočem času obišče Slovenijo ter se prepriča o stanju demokracije, vladavine prava, neodvisnosti sodstva ter svobode in pluralnosti medijev.
image_alt
Janez Janša napisal pismo: Prepričajte se sami (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije