V ZRAKU

Sviz bo verjetno zamrznil stavko

Cerar ob odstopu oster do sindikatov.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Ker odstop premierja Mira Cerarja vladi preprečuje sklepanje dogovorov s sindikati, bodo v šolskem sindikatu verjetno zamrznili stavko. Po besedah glavnega tajnika Sviza Branimirja Štruklja je nadaljevanje stavke brez partnerja, s katerim bi se pogajali, nesmiselno.

Štrukelj je pojasnil, da bodo v najkrajšem času sklicali glavni stavkovni odbor Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) in premislili novo situacijo, ki je nastala s sredinim odstopom Cerarja. Ker vprašanja, ki so šolnike pripeljala do stavke, ostajajo odprta, jih bo morala reševati vlada s polnimi pooblastili. Kot kaže, bo to takoj po volitvah, je dodal Štrukelj.

Cerar: Požiral sem žaljitve in neresnice

Nasprotno so v skupini sindikatov, ki jih vodi Jakob Počivavšek, za Radio Slovenija dejali, če pogajanj o njihovih zahtevah ne bo, to lahko pomeni nove sindikalne akcije.

Cerar je bil ob odstopu oster do sindikatov javnega sektorja in dejal, da je požiral neresnice in žalitve. »V ponedeljek je koalicija ponudila dober predlog, sindikati so ga zavrnili in zdaj bodo čakali na naslednjo priložnost,« je povedal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije