NI JE BILO

Ste slišali za zaplet z Urško Klakočar Zupančič v Tarči?

Najprej je predsednica državnega zbora potrdila prihod v oddajo, nato udeležbo odpovedala, ker naj bi zbolela.
Fotografija: Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Črt Piksi

V tokratni Tarči na TVS so govorili o povezovanju, sodelovanju in delitvah v slovenski politiki. V studiu so bile Tanja Fajon (SD), Asta Vrečko (Levica), Jelka Godec (SDS) in Vida Čadonič Špelič (NSi). Svoj prihod je že potrdila podpredsednica Svobode in predsednica državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, a je ni bilo, zato je namesto nje prišla poslanka Tamara Vonta

Najprej potrdila, nato udeležbo odpovedala

Erika Žnidaršič je ob tem predstavila, kot je dejala, nenavaden zaplet. Tako je kabinet predsednice državnega zbora udeležbo potrdil, nato pa je stranka Gibanje Svoboda v četrtek popoldne udeležbo odpovedala. Kasneje so v Tarči izvedeli, da naj bi zbolela.

Jelka Godec prepričana, da se je želela izogniti težkim vprašanjem

Ali gre za težave z notranjo demokracijo v stranki, če mora udeležbo predsednice DZ potrditi še sama stranka, je bilo vprašanje za Tamaro Vonta. Ta  je dejala, da zagotovo obstaja razlog, da Urška Klakočar Zupančič ni prišla v oddajo.  Da imajo v stranki težave z demokracijo, je zanikala in dodala, da za udeležbo ni potrebna potrditev obeh strani. Ob tem se ni strinjala z oceno Erike Žnidaršič, da naj bi se Urška Klakočar Zupančič vse manj pojavljala v javnosti.

Jelka Godec, Tamara Vonta in Vida Čadonič Špelič. FOTO: Zaslonski Posnetek Tvs
Jelka Godec, Tamara Vonta in Vida Čadonič Špelič. FOTO: Zaslonski Posnetek Tvs

Jelka Godec (SDS) pa je menila, da je šlo pri odpovedi udeležbe predsednice državnega zbora za izogibanje težkim vprašanjem.

image_alt
Jankovića povabili v Tarčo, a ni prišel: tak pogoj jim je postavil

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije