SOOČENJA

Sta Židan in Han glavna težava SD?

Matjaž Han se je že v drugem zaporednem soočenju postavil v vlogo mentorja, ki neizkušene tekmece uči politike.
Fotografija: Matjaž Han. FOTO: arhiv Dela
Odpri galerijo
Matjaž Han. FOTO: arhiv Dela

Za SD prihaja čas soočenj, ko bi lahko imela njena glavna govorca, Dejan Židan in Matjaž Han, precejšnje težave. Židan namreč ni najboljši retorik med slovenskimi politiki, Han pa je specifični politik, deklarirani socialdemokrat, ki ima v lasti družinsko podjetje, zaradi česar hkrati »razume gospodarstvo« (velja tudi za njegov stik do stranke). Sicer nekdanji župan velja za »ljudskega« človeka, precej bolj vajenega vaških veselic kot salonskega parketa.

V včerajšnjem soočenju na Planet TV se ni najbolje izkazal. Z Matejem Toninom se je zapletel v precej nekoristno polemiko o tem, kdo je tisti, ki se je prodal za tri ministrska mesta. Za nameček je včeraj precej pasivnega Marjana Šarca na soočenju vrnil v igro z vprašanjem: »Zakaj ste vi najbolj popularen slovenski politik?« Na precej predvidljiv odgovor, da bodo to povedali volivci, pa je odvrnil, »saj to je problem«.

Han se je že v drugem zaporednem soočenju postavil v vlogo mentorja, ki neizkušene tekmece uči politike. »Dragi Matej, vsi vemo, da programa ne bomo mogli izpeljati v celoti.« »Bojan, ko boš v politiki, se boš moral odločiti.« »Tudi jaz sem bil župan Radeč, pa zaradi tega ne morem biti mandatar.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije