PO SLOVESU

Srce parajoči zapis mame pokojne Sanje

Izguba bližnjega nas vedno prizadene ne glede na to, kako se nam zdi, da smo na to pripravljeni.
Fotografija: Sanja. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Sanja. FOTO: Facebook

SOVJAK – »Sanja moja ljuba ... kje si?« Tako zapis začenja Dragica Pertoci, mati pokojne Sanje, katere tragično zgodbo je javnost imela priložnost spoznati v preteklih tednih. Sanjo je napadel agresivni rak (osteosarkom), ki se je v njenem primeru žal izkazal za pretrd oreh. Družina je preizkusila vse, kar je zmogla, naposled pa so se vdali. Na Slovence in Slovenke so se nazadnje obrnili s prošnjo, da bi Sanji pomagali zbrati denar. Tega so potrebovali, da bi ji v tujini omogočili (dostojno) umreti. Hitro je stekla akcija, a je Sanja še pred njenim koncem preminila.

Dragica je včeraj zapisala: »Kako bolijo spomini, ko si me zadnjič pogledala s solznimi očmi ... Ko sva vedeli, da je to slovo ... Ko sva vedeli, da kljub vsem naporom, vsemu trudu, vsem upom izgubljava bitko, ki si jo kljub neznosnim bolečinam tako pogumno bojevala do zadnjega dne ... Tvoj solzni pogled je povedal vse ... Vedeli sva, ti in jaz ... Da je to slovo. Joj, kako boli ... Ljuba moja Sanja, tako te pogrešam.« Mnogim so njene besede segle do srca. Žalujočo Dragico, ki je iz svojega objema za vedno morala izpustiti hčer, pa so skušali tolažiti z besedami, da njena Sanja zdaj nič več ne trpi in nič več je ne boli. »Ona je rešena,« ji je zapisala Vesna.

Sanjo, ki je za vedno zaprla oči v 21. letu, so na poslednji poti pospremili v torek na pokopališču pri Sv. Juriju ob Ščavnici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije