Srbi in Hrvati v Grčiji zaželeni, Slovenci pa ne? Zunanje ministrstvo odgovarja

Slovenija se ni znašla na seznamu držav, ki naj bi imele po mnenju Grkov stabilno epidemiološko sliko.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver/Cover Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver/Cover Images

Grški minister za turizem Haris Theoharis je prejšnji teden oznanil, da se bo država za nekatere turiste odprla 15. junija. V sklopu prve faze odpiranja mej bodo v Grčijo lahko pripotovali državljani držav, za katere oblasti ocenjujejo, da so se z virusom uspešno spopadli. Slovensko javnost je razburila novica, da na seznamu ni naše države, in to kljub dobri epidemiološki sliki. Brez omejitev lahko namreč v Grčijo po 15. juniju pridejo tudi srbski turisti, kljub temu da je bilo v Srbiji ta vikend več kot 80 okuženih v enem dnevu. 

1. julija naj bi nato Grčija še dodatno sprostila omejitve in na seznam dodala še nekatere države, še tretja skupina pa naj bi sledila 15. julija. 

Države na seznamu so Ciper, Izrael, Nemčija, Kitajska, Avstralija, Japonska, Danska, Avstrija, Bolgarija, Srbija, Romunija, Albanija, Severna Makedonija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Češka, Slovaška in Norveška.

Ministrstvo: Seznam je neuraden in nepopoln

Za pojasnila in komentar smo se obrnili tudi na naše ministrstvo za zunanje zadeve, kjer pa so nam pojasnili, da so v rednih stikih z grškimi oblastmi, predvsem s tamkajšnjim zunanjim ministrstvom in ministrstvom za turizem. Kot so dodali, je omenjeni seznam držav nepopoln in neuraden, bodo pa menda več o tem vedeli konec tedna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije