KULTURA

Slikali, ustvarjali v glini in rezbarili

Slikali so kulturno dediščino in motive krajine občine Šenčur.
Fotografija: Slikarsko srečanje na Miljah FOTO: Janez Kuhar
Odpri galerijo
Slikarsko srečanje na Miljah FOTO: Janez Kuhar

V Hiši čez cesto na Miljah Pr' Franč je bilo slikarsko srečanje, ki so se ga udeležili člani Društva likovnikov Cerklje in KUD kliničnega centra in medicinske fakultete dr. Alojzija Kraigherja. Slikali so kulturno dediščino in motive krajine občine Šenčur.

Srečanja se je udeležilo 16 slikarjev. Niso pa le slikali, ampak so Barba Stemberger Zupan, Niko Zupan in Dragica Markun ustvarjali tudi v glini, Marjan Smrekar in Ivan Kropivnik sta rezbarila, vsem udeležencem pa je Jože Poklukar naredil karikature. Ker je teden ljubiteljske kulture, so na Frančevem vrtu posadili že četrto sadno drevo, tokrat hruško viljamovko. Posadil jo je župan občine Šenčur Ciril Kozjek. S seboj je prinesel novo lopato, lani jo je namreč zlomil.

Posaditev je bila popestrena s kulturnim programom. Dragica Markun je napisala pesem o hruški in jo tudi prebrala, ljudski pevci Hiše čez cesto pa so zapeli nekaj ljudskih pesmi. Sledil je družabni večer. Razstavo si je možno ogledati v četrtek, 31. maja, ko bo v Hiši čez cesto, Milje 11, tudi dan odprtih vrat, in sicer od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije