OKUŽBE SE ŠIRIJO

Slabe novice: zapirajo vrtec in šolo, okužbe tudi v gimnazijah

Število potrjenih primerov v državi je bilo danes znova nad 50.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Po začetku novega šolskega leta je bilo le vprašanje časa, kdaj se bodo okužbe začele pojavljati tudi v šolah in vrtcih. Danes so že iz treh izobraževalnih ustanov sporočili slabo novico. 

V Osnovni šoli Braslovče in tudi v tamkajšnjem vrtcu so zabeležili primere okužb s koronavirusom med zaposlenimi. Kot je prek facebooka sporočil tamkajšnji župan Tomaž Žohar: »Z namenom zaščite in varstva zdravja naših otrok, vzgojiteljic in učiteljic ter nenazadnje vseh nas, se je zaradi razširitve potrjene okužbe s Covid-19 (trenutno imamo v Zavodu OŠ Braslovče 4 potrjene primere in 23 zaposlenih v karanteni oz. samoizloaciji) sprejel sklep o zaprtju podružnične šole Trnava ter vrtca v Trnavi.«


Kot poroča portal Maribor24, je potrjena okužba na III. gimnaziji Maribor, en razred dijakov bo prestajal 14-dnevno karanteno. »Spoštovani starši/skrbniki dijakov, z obžalovanjem vam moram sporočiti, da imamo en razred dijakov v 14-dnevni karanteni. Če želimo, da bodo dijaki čim dalj časa v šoli, je zares nujno, da upoštevamo priporočila o vedenju in ravnanju v šoli, s katerim so dijake seznanili razredniki prvi dan pouka,« je zapisala ravnateljica šole Marija Lešer. O okužbah poročajo tudi z gimnazije Kranj.

Preberite tudi: Znova veliko število okužb pri nas, potrjen primer tudi v vrtcu in na eni izmed šol



Okužbo so potrdili tudi v celjskem vrtcu Zarja. V enoti Ringa raja se je s koronavirusom okužila strokovna delavka. »Vzpostavili smo kontakt s predstavnikom NIJZ, ki nam je podal navodila za nadaljnje ukrepanje,« so zapisali na spletni strani vrtca.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije