ZIMA 2019/20

Slabe napovedi za ljubitelje snega: takšno zimo nam napovedujejo

Kaže, da nas čaka mila in suha.
Fotografija: Zima 2019/20 naj bi bila bolj suha. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Zima 2019/20 naj bi bila bolj suha. FOTO: Jure Eržen, Delo

Te dni uživamo v t. i. babjem poletju, na spletnem portalu Accuweather pa so že pripravili napoved, kakšna zima nas čaka. Medtem ko predvsem severnemu delu Evrope napovedujejo kar nekaj težav, pa naše kraje čaka mirnejše zimsko vreme.
 
Preberite še:
Lahko bi se ogrelo tudi nad 30 stopinj
 
Države od Italije in po Balkanu bodo verjetno imele mirno zimo, z daljšimi obdobji suhega vremena. Tudi v naših krajih naj bi imeli nevihte, a te ne bodo tako hude kot lani, je napovedal meteorolog Jason Nicholls. Med posameznimi nevihtami bomo imeli umirjeno vreme z dolgimi, suhimi in toplimi obdobji, ki jim bo sledil teden neviht, nato pa spet dva ali tri tedne dolgo obdobje suhega vremena. Takšen vremenski vzorec naj bi omilil možnost burje, to pa bo zmanjšalo možnost za sneg v gorah.
 
Po drugi strani Britansko otočje in Skandinavijo v začetku zime čakajo nevihte, osrednji del Evrope in Iberski polotok pa bolj deževna zima. Vzhodnemu delu Evrope napovedujejo mraz, ki naj bi tja prišel z vetrovi iz Sibirije, segal pa naj bi do Poljske, Slovaške in Romunije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije