VREMENSKA NAPOVED

Še ta teden pričakujte sneženje, Slovenijo bo pobelilo do nižin

Dobra novica za ljubitelje snega.
Fotografija: FOTO: Boštjan Videmšek, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Boštjan Videmšek, Delo

Vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) napovedujejo, da bo v noči na petek na zahodu začelo deževati. Dež se bo nato krepil in se v petek čez dan razširil na vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo. V soboto bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo spuščala. Snežne padavine so napovedane tudi za nedeljo.

Medtem ko se v gorah snežna odeja debeli, so nižine še nepobeljene. To bi se lahko spremenilo že ta konec tedna, napovedujejo strokovnjaki, najverjetneje v nedeljo: »Meja sneženja bo v petek sprva precej visoko v visokogorju, večinoma nad 1800 m nadmorske višine, v soboto pa se bo ob občasnih padavinah postopoma spuščala. V nedeljo se bo meja sneženja najverjetneje spustila vse do nižin.«

Danes bo v krajih severno in zahodno od nas delno jasno. Drugod bo večji del dneva po nižinah precej megle ali nizke oblačnosti. V krajih južno od nas so možne rahle padavine. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka burja.

Jutri bo po nižinah precej megle ali nizke oblačnosti, največ sonca bo v krajih zahodno od nas. Ob severnem Jadranu ter v Alpah bo delno jasno. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije