ČEDALJE DRAŽJE

Še ena podražitev, ki ljudem že povzroča finančno stisko

Kje je najcenejše dopolnilno zdravstveno zavarovanje?
Fotografija: Stiske bodo po letošnjih podražitvah še večje, saj so nekateri že odpovedali zavarovanja. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Stiske bodo po letošnjih podražitvah še večje, saj so nekateri že odpovedali zavarovanja. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Kljub temu da julija še niso načrtovali povišanja dviga premije za dodatno zdravstveno zavarovanje, je zavarovalnica Adriatic Slovenica v teh dneh zvišala mesečno premijo. Ta bo od novembra naprej 34,5 evra. Osnovna mesečna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri Adriatic Slovenica je zdaj sicer še 31,98 evra. Odločitev o povišanju je tako sledila potezi drugih dveh zavarovalnic, Vzajemne in Triglava, ki sta premijo povišali septembra.

Polna mesečna premija se je pri Vzajemni podražila za 3,7 evra, in sicer z 31,97 na 35,67 evra. Zavarovanci pri Triglavu pa morajo od septembra za dopolnilno zavarovanje na mesec odšteti 35,55 evra. Pred podražitvijo je premija znašala 32,99 evra. Vse tri zavarovalnice so ob povišanju stroškov opozorile na višje stroške in večji obseg zdravstvenih storitev.

Glede na trenutne cene ostaja med najcenejšimi spletna zavarovalnica Wiz. Ta bo sicer tudi novembra dvignila mesečno premijo z 31,02 evra na 33,46 evra za plačilo prek trajnika in 34,50 evra za plačilo prek položnice.

Ker se položnice dražijo, se je menda zaradi finančne stiske veliko upokojencev obrnilo tudi na Zvezo društev upokojencev Slovenije. Koliko ljudi se je zaradi podražitev odpovedalo dopolnilnemu zdravstvenemu zavarovanju, ni znano, a po nekaterih ocenah je v državi več kot 20.000 ljudi, ki nimajo urejenega dopolnilnega zavarovanja, kar jih v primeru operacije lahko zelo udari po žepu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije