EVROPSKE VOLITVE

Še en udarec za Golobove: Grošelj umaknil soglasje h kandidaturi, zavrnila jih je tudi Marta Kos

Nepopolnjena mesta na kandidatni listi Gibanja Svoboda za prihajajoče evropske volitve so po novem tri.
Fotografija: Klemen Grošelj. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Klemen Grošelj. FOTO: Leon Vidic/delo

Nepopolnjena mesta na kandidatni listi Gibanja Svoboda za prihajajoče evropske volitve so po novem tri. Aktualni evropski poslanec Klemen Grošelj je namreč umaknil kandidaturo za vnovični mandat, so potrdili v stranki.

Grošelj zadeve ne komentira

»Klemen Grošelj nas je obvestil, da je umaknil predhodno soglasje h kandidaturi za evropskega poslanca. Za njegovo dosedanje sodelovanje se mu zahvaljujemo,« so za STA navedli na stranki.

Ob tem so zatrdili, da to ne bo vplivalo na njihovo sestavljanje kandidatne liste, saj da ta še ni dokončno oblikovana.

Med kandidati Gibanja Svoboda tako ostaja aktualna evropska poslanka Irena Joveva, po neuradnih informacijah pa še direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, predsednik strankinega podmladka Matej Grah, poslanca Tamara Vonta in Uroš Brežan, sicer nekdanji minister za naravne vire in prostor, ter državna sekretarka za odnose z DZ v kabinetu predsednika vlade Maša Kociper.

Tudi Marta Kos zavrnila ponudbo za kandidaturo

Za popolnitev liste sta izvršni odbor in svet Gibanja Svoboda pooblastila prvaka stranke Roberta Goloba, da opravi še dodatne pogovore s potencialnimi kandidati. Med njimi še vedno kroži ime predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, a je ta za STA pred dnevi znova zatrdila, da je med kandidati ne bo.

Večer pa piše, da je Marta Kos, nekdanja podpredsednica Gibanja Svoboda in nesojena kandidatka na predsedniških volitvah, zavrnila ponudbo stranke za kandidaturo na evropskih volitvah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije