KORONAVIRUS PRETRESA SLOVENIJO

Pa se je zgodilo: Šarec napovedal zaprtje šol, vrtcev, dijaških domov ... Oglasil se je tudi Janša

»Gre za ukrep, ki prinese za seboj marsikaj, a je nujen v tej situaciji,« je zapisal. Razkrivamo podrobnosti.
Fotografija: Janez Janša in Marjan Šarec. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Janez Janša in Marjan Šarec. FOTO: posnetek zaslona

Ministrstvo za zdravje in ministrstvo za izobraževanje imata nalogo, da pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno-izobraževalne ustanove, je sporočil premier v odstopu Marjan Šarec. »Gre za ukrep, ki prinese za seboj marsikaj, a je nujen v tej situaciji,« je zapisal.

Šarec je odločitev sporočil le nekaj minut za tem, ko je ministrstvo za šolstvo sporočilo, da za 14 dni prekinjajo pouk v OŠ Šmarje pri Jelšah, kjer so potrdili okužbo s koronavirusom pri učiteljici. Že včeraj so za 14 dni zaprli OŠ v Kamniku.






Janša poziva starše in pristojne

Kmalu za Šarcem seje oglasil tudi Janez Janša, ki bo predvidoma v petek zvečer dobil svojo tretjo vlado. »NUJNO! Vsem staršem, ki si lahko že za jutri organizirajo varstvo, priporočamo, da svojih otrok ne pošiljajo v šole in vrtce. Pripravljamo ukrep, po katerem bodo od ponedeljka dalje vse šolske ustanove, vključno z dijaškimi domovi, do nadaljnjega zaprte,« je sporočil in pozval šolske oblasti, da nemudoma začnejo oziroma nadaljujejo priprave za izvedbo vsaj dela šolskega programa na daljavo. »Prosimo župane, da pomagajo pri organizaciji varstva prioritetno za zaposlene v kritični infrastrukturi: zdravstvo, energetika, varnost, oskrba, komunala,« je še pozval in napovedal, da bo danes čez dan predstavljen podrobnejši nabor ukrepov za upočasnitev širjenja koronavirusa, ki jih bo nova vlada obravnavala in sprejemala.

Slovenija z zaprtjem vzgojno-izobraževalnih ustanov sledi državam, kot so Italija, Avstrija in Hrvaška, ki bo šole od petka zaprla v Istri.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije