Zaprta še druga šola v Sloveniji, v Šmarju pri Jelšah naj bi bil okužen otrok

V osnovni šoli pouka ne bo 14 dni, a bodo sprejeli otroke, ki jim starši niso mogli zagotoviti varstva.
Fotografija: Po uradnih poatkih, sporočenih v sredo malo po 14. uri, je v Sloveniji ukužba potrjena pri 57 osebah. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Po uradnih poatkih, sporočenih v sredo malo po 14. uri, je v Sloveniji ukužba potrjena pri 57 osebah. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Župan Matija Čakš je odločil, da bo OŠ Šmarje pri Jelšah do ponedeljka zaprta. Na omenjeni šoli so namreč pri eni izmed učiteljic potrdili, da je okužena z novim koronavirusom. Okužbo pa so po poročanju Radia Celje potrdili še pri eni osebi, domnevno naj bi šlo za otroka.

Danes zjutraj pa so z ministrstva za izobraževanje sporočili, da so v skladu z navodilom NIJZ obvestili ravnatelja osnovne šole Šmarje pri Jelšah, da se za 14 dni prekine učno-vzgojni proces na šoli. ​Na ministrstvu z zunanjimi strokovnjak pripravljamo ustrezne in hitro aplikativne rešitve za pouk na daljavo, je sporočil minister Jernej Pikalo. Vrtec je odprt.

»Po skupnem kriznem sestanku na občini smo se odločili na lokalni ravni, da ne bomo čakali rezultatov testiranja kontaktov, ampak preventivno začasno prekinjamo vzgojno-izobraževalni proces do konca tekočega tedna. Kljub jutrišnji odpovedi pouka pa sporočamo, da bo šola odprta in bo sprejela učence, ki ne bodo pravočasno obveščeni o zgoraj omenjenem ukrepu. Tudi šolski avtobus bo vozil po ustaljenem jutranjem in popoldanskem voznem redu. Za varstvo otrok, ki bodo prišli v šolo, bo ustrezno poskrbljeno,« so zapisali na spletni strani šole.

»Po potrditvi s strani NIJZ, da je naša učiteljica okužena s koronavirusom, smo nemudoma sprožili potrebne in zakonsko določene postopke, zahtevane v primeru okužbe.  Zaradi nenehnega usklajevanja dejstev in sprotnih informacij s strani NIJZ, MIZŠ, Ministrstva za zdravje ter občine smo v poznih večernih urah sprejeli sklep, da je preventiva naših učencev in njihovo zdravje  na prvem mestu, zato odpoved vseh dejavnosti vzgojno-izobraževalnega dela v četrtek, 12. 3. 2020, in v petek, 13. 3. 2020,« še dodajajo. ​Vsi zaposleni, ki so bili v stiku z okuženo zaposleno osebo, so do nadaljnega doma.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije