OBRAČUNAVANJE

Šarec: Janezovi verniki so itak prepričani v svoj (njegov) prav

Premier v odstopu pravi, da mu ni treba prisluškovati, saj vse izve iz medijev.
Fotografija: Janez Janša (levo) in Marjan Šarec. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Janez Janša (levo) in Marjan Šarec. FOTO: S. N.

V torek je odjeknila vest, da naj bi vohunska mreža pod pokroviteljstvom Marjana Šarca in Damirja Črnčeca izvajala določene pritiske na člane in vodstva strank, ki se pogajajo o morebitni novi koaliciji z Janezom Janšo. Preiskovali naj bi celo njihove sorodnike. Generalna policijska uprava je tovrstne obtožbe že zanikala, prav tako je zadevo demantirala odvetniška družba Damirja Črnčeca.

V svojem slogu se je na facebooku odzval tudi Marjan Šarec. Njegov zapis objavljamo v celoti (nelektorirano):

»Gledam informatvne oddaje, berem portale in časopise, čeprav bi bilo včasih boljše, da jih ne bi. Črnčec gor, Črnčec dol...kriv za vse, verjetno tudi za globalno segrevanje....sodeč po zapisih. SDS in pa še kdo zraven, mirno lansira v javnost, da imava z Damirjem Črnčecem vohunsko mrežo in zasledujeva prvake drugih strank.

Spet se ponovi isti scenarij, da gre nekaj članov KNOVS-a na nenapovedan pregled NPU-ja, oziroma Policije. Ker naj bi se zlorabljal za zasledovanje političnih nasprotnikov. V resnici je zlorabljen KNOVS in nihče drug. Neodvisne institucije preiskujejo madžarske denarce, ki pritekajo vemo kam in zato je potrebno preusmeriti pozornost.

Nikoli v mandatu nisem pritiskal na medije in komurkoli prepovedoval govoriti in pisati. Če bi imel res tako strahovlado, potem verjetno ne bi bil deležen diskreditacij in to največkrat na čisto osebni ravni. Zato, kdor verjame takim pisanjem, naj jim pač verjame. Janezovi verniki so pa itak prepričani v svoj (njegov) prav in lahko naredi kar koli pa bo še vedno vse v redu.

Če pa nasedajo predsedniki drugih strank, je pa tudi dovolj žalostno. Tisto, kar očitajo meni, se utegne res zgoditi. Vendar, kot vemo, je človek bitje, ki mora vse samo preizkusiti in občutiti na svoji koži. Jaz sem, zato se v loku izognem take stranke. In če noben drug nima poguma tega reči, potem izrečem sam, čeprav tvegam, da bom spet obtožen nesodelovanja in izključevanja.
Da bi pa komurkoli od predsednikov strank prisluškoval pa ni potrebno, ker vse izvem iz medijev. Bi bilo škoda časa in denarja.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije