V PARIZU

Renaultova naložba v Sloveniji? Golob pravi, da več znanega v prihodnjih dneh, tednih

Kolikor ve premier, je ravno danes delegacija francoskega podjetja v Sloveniji.
Fotografija: Kolikor ve premier, je ravno danes delegacija francoskega podjetja v Sloveniji. FOTO: Remo Casilli Reuters
Odpri galerijo
Kolikor ve premier, je ravno danes delegacija francoskega podjetja v Sloveniji. FOTO: Remo Casilli Reuters

Več glede prihodnjega angažmaja francoskega avtomobilskega velikana Renault v Sloveniji bi lahko bilo znanega v prihodnjih dneh ali tednih, je po  srečanju s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom v Parizu povedal premier Robert Golob.

Renaultova delegacija naj bi se ravno danes mudila v Sloveniji

Kot je premier dejal ob prihodu na vrh EU-Zahodni Balkan v Bruslju, je še prezgodaj govoriti o tem, ali bo Renault, ki je v 15-odstotni državni lasti, nov mestni električni avtomobil proizvajal v novomeškem Revozu.

Kolikor ve, je ravno danes delegacija francoskega podjetja v Sloveniji. Tako bodo prihodnji dnevi oziroma tedni pokazali, kako naprej, je povedal premier.

Glede tega, ali bi lahko zvišanje davka od dohodkov pravnih oseb, ki ga prinaša novi zakon o obnovi in razvoju, vplivalo na odločitev Renaulta, je dejal, da mu tega vprašanja ni zastavil še noben tuji vlagatelj, ki se trenutno zanima za naložbo v Sloveniji. To velja tudi za družbo Sandoz, ki bo namenila najmanj 400 milijonov dolarjev za gradnjo centra za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil družbe Lek v Lendavi.

S predsednikom Macronom sta sicer govorila o poglobljenem sodelovanju na štirih področjih. Poleg avtomobilske industrije so to še energetika, vesoljske tehnologije in logistika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije