VOJNA

Razmere v Ukrajini kritične, Nemci poslali še en sistem patriot

Na vzhodu Ukrajine so se razmere na fronti »zelo poslabšale«.
Fotografija: Volodimir Zelenski. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Volodimir Zelenski. FOTO: Matej Družnik

Nemčija bo poslala Ukrajini še en sistem patriot za krepitev letalske obrambe pred rusko ofenzivo, je danes sporočilo nemško obrambno ministrstvo. Dodalo je, da je sistem iz zaloge nemške vojske in bo takoj dobavljen. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je zahvalil za pomoč v »kritičnem času«, ko so razmere na fronti vse slabše za Ukrajino.

Doslej je Nemčija poslala Ukrajini dva sistema patriot, ki se je izkazal kot uspešen v obrambi pred rusko agresijo, je zapisalo obrambno ministrstvo v Berlinu.

image_alt
Putin v Afriko poslal ogromno orožja in vojaških inštruktorjev (VIDEO)

Na novo pošiljko je treba gledati tudi v luči intenzivnih prizadevanj obrambnega ministra Borisa Pistoriusa in zunanje ministrice Annalene Baerbock za prepričanje partnerjev v dobavo več sistemov zračne obrambe za Ukrajino.

Na vzhodu Ukrajine so se razmere na fronti »zelo poslabšale«

Vrhovni poveljnik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski je danes opozoril, da so se razmere na fronti na vzhodu Ukrajine v zadnjih dneh »zelo poslabšale«. Po njegovih navedbah ima ruska stran premoč tako v orožju kot ljudeh, zato se odločajo »za krepitev najbolj problematičnih obrambnih območij z elektronskim bojevanjem in zračno obrambo«.

Po ukrajinskih navedbah so razmere težke in napete predvsem na območju mesta Časiv Jar, ki naj bi ga ruske oborožene sile neprestano obstreljevale. Mesto leži 20 kilometrov zahodno od Bahmuta, ki ga je Moskva zavzela maja lani.

image_alt
Tujska legija prispela v Ukrajino, Rusi sporočajo: »Vse bomo pobili, ne skrbite« (VIDEO)

Rusko obrambno ministrstvo je medtem sporočilo, da so njihove enote zavzele še eno vas v regiji Doneck. Šlo naj bi za kraj Pervomaiske kakih 11 kilometrov zahodno od opustošenega mesta Avdijivka. Slednjega so ruske sile zavzele sredi februarja.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije