NE NAJDEJO SKUPNEGA JEZIKA

Razkol na RTV Slovenija: zaposleni protestirajo, vodstvo se opravičuje

Potem ko so se zaposleni pridružili voditeljici pred kamerami vodstvo RTV Slovenija ni molčalo.
Fotografija: Protest zaposlenih v studiu. FOTO: Zajem zaslona
Odpri galerijo
Protest zaposlenih v studiu. FOTO: Zajem zaslona

»V vodstvu RTV Slovenija obžalujemo, da je del zaposlenih osrednjo informativno oddajo izkoristil za lastno agitacijo oziroma promocijo svojih idej.« Tako se je odzvalo vodstvo (konkretna oseba ni podpisana) na dogodek v nedavnem Dnevniku, ko je ob koncu k voditeljici prikorakalo več deset zaposlenih. 

»S tem dejanjem so se posamezniki povsem izenačili s skupino aktivistov pod vodstvom Ladislava Trohe, ki je lani septembra vdrla v studio javnega zavoda in na nedopusten način poskušala poseči v programski čas,« opozarja vodstvo RTV Slovenija. Dodajajo, da je takšno ravnanje nesprejemljivo in obsojanja vredno, saj da si nihče »ne sme prilaščati programskega časa javnega medija za lastne, parcialne interese«.

»Vdor dela zaposlenih v studio je še toliko bolj nerazumljiv, ker ni za to prav nobenih razlogov. Še več: posamezni uredniki in voditelji RTV Slovenija dajejo izjave, da se v uredništvu izvaja cenzura, vršijo pritiski in grožnje, ob tem pa ne navedejo niti enega primera ali dokaza, da bi vodstvo lahko ukrepalo zoper takšna nesprejemljiva ravnanja, če do njih dejansko prihaja. Prav nasprotno, do vodstva prihajajo informacije, da se posameznike, ki ne želijo participirati pri takšnih obsojanja vrednih vdorih v studio, žali in stigmatizira,« opozarjajo.

image_alt
Drama na RTV Slovenija: grožnje z disciplinskimi ukrepi, domnevno celo opomini pred odpovedjo

Vodstvo še dodaja, da to ravnanje razume kot »izrazito zavajanje javnosti ter posledično izvajanje pritiska na politiko, da se ta vmeša v delovanje avtonomnega zavoda, kar je nedopustno ter nezakonito in o čemer bo vodstvo obvestilo domačo in tujo javnost«. Ob tem so se gledalcem opravičili, vse zaposlene z morebitnimi težavami pa pozvali, da jih rešujejo znotraj javnosti in ne na očeh javnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije