PREPOVEDAN INTERVJU

Ravs na RTV: tako je Carlova javno obračunala s sodelavcem

Novinar RTV jim očita cenzuro, Carlova pa ga je označila za smrkavca, ki si zasluži kazen.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel

Novinar RTV Nejc Krevs je v zadnjih dneh v slovenski javnosti dvignil kar nekaj prahu, saj je odgovorni urednici informativnega programa Manici Janežič Ambrožič očital, da nad njim izvaja cenzuro, ker v Odmevih ni dovolila objave prispevka. Ta je vključeval pogovor z izraelskim veleposlanikom Eyalom Selo, ki je menda govoril o aktualnem konfliktu med Izraelci in Palestinci. Krevs je bil po lastnih besedah za pripravo prispevka dogovorjen z urednikom Valentinom Arehom, a ga je ta nato obvestil, da po navodilih odgovorne urednice prispevka ne sme objaviti.

image_alt
V Tarči počilo med Toninom in Šarčevo desno roko


»Po nekaj urah, ko sem že pripravil vsebino prispevka, me je urednik oddaje Odmevi Valentin Areh obvestil, da prispevka ne more objaviti, ker je tako zahtevala odgovorna urednica informativnega programa,« je med drugim pojasnil v pismu. Urednica mu je nato odvrnila, da je objava prispevka nedopustna, saj naj bi bila predstavljena le ena plat zgodbe.

Odgovorni urednici v bran pa je stopila tudi novinarka Eugenija Carl. Ta je Krevsu javno namenila kar nekaj močnih besed. Med drugim mu je očitala, da je še 'mlečnozobec' in 'šmrkavec'. Po njenem mnenju bi bilo prav, da bi za kazen »eno leto tolkel ankete, krajšal agencijske in policijske novice«.



Za komentar smo prosili tudi novinarja Krevsa, ki pa omenjenega zapisa ne želi komentirati, saj da se ne želi spuščati na tako nizek nivo. »Kolegici Eugeniji Carl želim vse dobro,« je le na kratko dejal novinar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije