RADA SE BOŽA

Psička Miša še vedno žaluje za lastnico Sabino

Niti doma nekaj časa nista ugotovila, da je slepa. Je to vedel prodajalec?
Fotografija: Pogosto se crklja. FOTO: Milan Glavonjić
Odpri galerijo
Pogosto se crklja. FOTO: Milan Glavonjić

Pred dvema letoma si je Sabina Prijatelj iz Finkovega pri Velikih Poljanah zaželela še enega kužka, da bi njej in možu Daretu z igrivostjo lepšal dneve. In tako se je Taci pridružila Miša. »Ponjo smo šli v okolico Slovenske Bistrice in plačali 200 evrov. Da je kaj narobe, ob nakupu ni kazala.

Niti doma nekaj časa nisva ugotovila, da je slepa. Je to vedel prodajalec?« še danes ugiba Dare. Maja lani pa je Sabina umrla. Za njo sta ob vdovcu žalovali tudi psički. »Še posebno Miša, na katero je bila Sabina zelo navezana.« Nekaj dni po pogrebu, ko je imel Dare nujna opravila, je dal Mišo v varstvo prijateljici pokojne žene v Dolgo vas pri Kočevju. Tam se ni razumela z domačimi kužki, zato jo je kmalu vzel nazaj domov. »Še vedno je otožna in pogreša Sabino, verjetno mi je zato stalno za petami. Rada se boža. Zelo je gibčna, povsod se lepo znajde, sploh ne bi rekel, da ne vidi,« jo Dare dvigne v naročje.

Izstopa pa Mišina urejenost, saj jo je gospodar pred dnevi peljal v Ribnico k pasjemu frizerju, da ji je uredil pričesko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije