VREMENSKA NAPOVED

Preverite, kakšno vreme bo krojilo pustni vikend

Prihajajo padavine. Pade lahko več kot 200 litrov dežja na kvadratni meter.
Fotografija: Mokro bo, temperature pa se bodo dvignile do 15 °C. FOTO: Mavric Pivk/delo Pivk Mavric
Odpri galerijo
Mokro bo, temperature pa se bodo dvignile do 15 °C. FOTO: Mavric Pivk/delo Pivk Mavric

Pred nami je očitno s padavinami obarvan vikend. Kot poročajo na spletni strani Agencije za okolje, bo danes večinoma oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 15 °C.

Na pustno soboto bo oblačno z občasnim dežjem, več padavin bo na zahodu, na severovzhodu bo večji del dneva še suho. Še bo pihal južni do jugozahodni veter. Dodajajo, da bodo jutranje temperature bodo od 4 do 13, najvišje dnevne od 8 do 15 °C. Padavine se bodo zvečer razširile nad vso Slovenijo.

V nedeljo bo oblačno in deževno. Popoldne bodo padavine oslabele, pojavljale se bodo plohe. V ponedeljek bo oblačno, rahel dež bo ponehal.

Na družabnem omrežju X pa meteoinfo poroča, da bo »pustni konec tedna v znamenju oblakov in jugozahodnega vetra, ki bo poleg visokih temperatur krajem ob alpsko-dinarski pregradi prinesel obilne padavine. Lokalno lahko pade več kot 200 litrov dežja na kvadratni meter. Precej manj dežja bo na vzhodu države, kjer bodo predvsem v petek in soboto vmes tudi daljša obdobja suhega vremena.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije