TEŽAVE

Preobrat v Tarči, bo ostal brez službe?

Nevrokirurgu Romanu Bošnjaku so izrekli opozorilo pred odpovedjo, a to se utegne spremeniti.
Fotografija: Roman Bošnjak. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Roman Bošnjak. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Te dni je v medijih odmeval primer priznanega nevrokirurga Romana Bošnjaka, ki naj bi za samoplačniško operacijo makedonske deklice v UKC Ljubljana zahteval dodatni honorar. Družina trinajstletnice mu ga je nakazala na račun podjetja v Hongkongu.

Dve fakturi, obe so plačali

V oddaji Tarča na programu RTV Slovenija je o primeru spregovoril dedek deklice, Milan Kamčev. Do Bošnjaka je prišel po priporočilu prijatelja, potrdil pa je, da sta bili res dve fakturi, plačali so obe. Še več: na dan operacije so obe, tudi hongkonško, pokazali osebju v UKC Ljubljana.

Operacija se je podražila še za šest tisoč evrov

Deklica je bila operirana, in sicer za 27 tisoč evrov ter dodatnih, že prej omenjenih šest tisoč. Kasneje se je operacija podražila še za šest tisočakov, tako da jih je na koncu stala 40.000 evrov. Kamčev je dejal, da če bi vedeli, da je to nezakonito, bi to profesorju Bošnjaku prihranili. Sklenil je, da je operacija potekala dobro in da se, kar je glavno, deklica počuti dobro.

Po opozorilu odpoved?

V UKC Ljubljana so sedli za mizo z Bošnjakom in mu izrekli opozorilo pred odpovedjo. V Tarči so danes razkrili dokumente, kje vse Bošnjak še dela (menda brez dovoljenja delodajalca), kot tudi morebitno povezavo s podjetjem, ki služi z dobavami UKC Ljubljana.

Generalni direktor Marko Jug je dejal, da so bile zadeve precej obremenilne in jih je prvič videl. Če se izkažejo za resnične: »Po videnem v oddaji bomo verjetno zahtevali odpoved.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije