ALKOHOL

Prejšnji teden vozil pijan, zdaj ga čaka disciplinski postopek

Generalni državni tožilec Drago Šketa je še eden od tistih slovenskih funkcionarjev, ki so se zaradi vožnje pod vplivom alkohola odločili za odstop s položaja.
Fotografija: Drago Šketa. FOTO: Voranc Vogel/delo
Odpri galerijo
Drago Šketa. FOTO: Voranc Vogel/delo

Državnotožilski svet je vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka zoper generalnega državnega tožilca Draga Šketo, ki so ga prejšnji teden ujeli pri vožnji pod vplivom alkohola. Prvega novembra bo vodenje vrhovnega državnega tožilstva začasno prevzela namestnica generalnega državnega tožilca Mirjam Kline, je ta potrdila za STA.

Zakon o državnem tožilstvu določa, da generalnemu državnemu tožilcu preneha funkcija 30. dan po prispetju odstopne izjave na Državnotožilski svet, zatem pa do imenovanja novega generalnega državnega tožilca njegovo delo opravlja namestnik generalnega državnega tožilca. To je Mirjam Kline, ki je bila na funkcijo namestnice državnega tožilca imenovana poleti, začasno vodenje tožilstva pa bo prevzela s 1. novembrom.

Šketa je odstop ponudil sam

Državnotožilski svet je danes na svoji spletni strani objavil, da so zoper Draga Šketo uvedli pobudo za disciplinski postopek. Kot so pojasnili, se pobuda nanaša na njegova ravnanja konec septembra, ko je vozil avtomobil pod vplivom alkohola, ki presega zakonsko mejo dovoljenega.

image_alt
Generalni tožilec napihal in odstopil

Šketa je odstop ponudil sam, zanj pa se je odločil, ker je ocenil, da bi njegova dejanja lahko škodila ugledu državnotožilske funkcije in ugledu državnih tožilcev. Na odstop se je med prvimi odzvala ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki ceni, da je Šketa prevzel odgovornost za svoje ravnanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije