NI MINILO MIRNO

Pred novim Centrom Rog protest, posredovala posebna policijska enota (FOTO)

Med hojo po stavbi je prišlo do prerivanja med varnostniki in enim od protestnikov, ki so ga varnostniki pridržali in predali policiji.
Fotografija: Posredovati je morala posebna policijska enota. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Posredovati je morala posebna policijska enota. FOTO: Črt Piksi

Skupščina neuporabnikov Centra Rog se je zvečer podala na protestni pohod po ožjem središču Ljubljane, da bi ob tretji obletnici rušenja Avtonomne Tovarne Rog znova opozorila na stanovanjsko vprašanje v prestolnici. Z gentrifikacijo, kot akademski žargon označuje spreminjanje bivalnih predelov v turistične namene, najbolj izgubljajo prebivalci.

Posredovati morala posebna policijska enota

Na pohodu skozi Ljubljano so se protestniki med drugim ustavili pred novim Centrom Rog in vstopili vanj, policija in varnostniki jim tega niso preprečili. Med hojo po stavbi pa je prišlo do prerivanja med varnostniki in enim od protestnikov, ki so ga varnostniki pridržali in predali policiji.

image_alt
Policija: protest pred Rogom ni bil miroljuben, minister Poklukar zahteva poročilo

Po prerekanju med policisti in protestniki, ki so zahtevali izpustitev pridržane osebe, je v objekt vstopilo večje število pripadnikov posebne policijske enote. Po začetnem poskusu protestnike zadržati v objektu so jih policisti iz njega spustili.

FOTO: Črt Piksi
FOTO: Črt Piksi

FOTO: Črt Piksi
FOTO: Črt Piksi

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije