PRED VOLITVAMI

Poziv upokojencem preseneča, niso podprli Desusa in Erjavca

Zdus poziva upokojence h glasovanju na nedeljskih volitvah po svoji presoji.
Fotografija: Upokojenci naj volijo po svoji presoji. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Upokojenci naj volijo po svoji presoji. FOTO: Shutterstock

LJUBLJANA – V Zvezi društev upokojencev Slovenije (Zdus) pozivajo upokojence in svoje člane, naj se udeležijo nedeljskih volitev, o podpori strankam pa naj se odločijo po svoji presoji. Predsednik Zdusa Janez Sušnik je dejal, da so od vodstev desetih strank, s katerimi so se v preteklih tednih srečali, dobili zagotovilo, da bodo spoštovali Zdusov memorandum.

Vsi pogovori so bili konstruktivni, je dejal, prav tako so se vseh pogovorov udeležili tudi predsedniki strank. Ker so od vseh vodstev strank dobili zagotovilo, da bodo spoštovali Zdusov memorandum pri uresničevanju politik v naslednjem mandatu, bistvenih razlik med temi strankami niso ugotovili, tako da tudi ne izpostavljajo izrecne podpore nobeni stranki.

Kot pravi Sušnik, si Zdus ne prisvaja nobene pravice, da bi komur koli ukazoval, koga naj voli. Prav tako je njihovo članstvo zelo raznoliko, so člani različnih strank in različnih nazorov.

Obljubljajo, kaj pa bodo realizirali?


V Zdusu pa so po Sušnikovih navedbah zadržani do ekstremnih ponudb nekaterih strank. »Radi bi videli 500 evrov za božičnico upokojencem, a je treba to tudi realizirati,« je dejal.

Na vprašanje, zakaj ne izražajo podpore Desusu, ki je vendarle stranka upokojencev, pa je odgovoril, da je ta stranka dovolj prepričljiva, da bo prišla v državni zbor in tudi po možnosti sodelovala v vladi. »A brez koalicije tudi naši predlogi nimajo rezultatov,« je dodal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije