KORONAVIRUS

Koronavirus na ljubljanski šoli, okužena oseba pri pouku do 11. marca

Epidemiološka služba navezuje stike s tistimi, s katerimi je imela okužena oseba tesne stike.
Fotografija: Gimnazija Bežigrad v Ljubljani. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Gimnazija Bežigrad v Ljubljani. FOTO: Jure Eržen, Delo

Slovenskim šolam, na katerih so potrdili okužbo s koronavirusom sars-cov-2, se je pridružila še gimnazija Bežigrad v Ljubljani. »Obveščamo vas, da je bil na naši šoli identificiran/a dijak/inja, pri katerem/i je bila potrjena okužba s koronavirusom sars-cov-2. Dijak/inja je obiskoval/a pouk do vključno srede, 11. 3. 2020. Stike s tesnimi kontakti, ki jih je imel/a dijak/inja, navezuje epidemiološka služba,« so zapisali (nelektorirano) na gimnaziji.
 
Preberite tudi:
Število okuženih se povečuje skoraj tako kot v Italiji
Apel župana: Bijemo bitko s časom. Naša življenja nimajo cene.
Vodeb o koronavirusu in o tem, ali se bomo Slovenci množično ločevali
Zbudite se: Nizozemec (16) brez prejšnjih težav v kritičnem stanju

Pri nas so pristojni danes do 14. ure potrdili 181 okužb s koronavirusom, od tega so trije v kritičnem stanju, po neuradnih podatkih pa je ena oseba (starostnik iz doma starejših občanov) umrla.

Premier Janez Janša  je napovedal, da se bodo odslej bolni diagnosticirali drugače. Vodja strokovne skupine za podporo kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije Bojana Beovič je pojasnila, da so zadnjih nekaj dni pripravljali spremembo diagnosticiranja bolnikov z boleznijo zaradi koronavirusa. Ker se širi med ljudmi, je nemogoče izslediti vse kontakte, posvetili se bodo predvsem skrbi za bolne ljudi in postavljanju diagnoze. O tem, ali boste šli na test na koronavirus, bo odločal vaš osebni zdravnik po telefonskem pogovoru. Če bo ocenil, da je vaše stanje stabilno, vam bo odredil samoizolacijo, če pa bo vaše stanje takšno, da boste potrebovali zdravniško pomoč, vas bo napotil v bolnišnico.

V parlamentarnih prostorih se v širši sestavi sestaja krizni štab za obvladovanje koronavirusa, ki bo po pričakovanjih sprejel nove ukrepe. Poleg ministrov je bilo ob prihodu videti še nekaj znanih obrazov z različnih področij, med drugim guvernerja Banke Slovenije Boštjana Vasleta, ob premierju Janši pa je prišel tudi Jelko Kacin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije