OBČUTEN POPUST

Poslanski privilegij: za navadne državljane tudi štirikrat dražje

Od 49 poslanskih stanovanj je zasedenih 23.
Fotografija: Žan Mahnič, poslanec SDS. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Žan Mahnič, poslanec SDS. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Poslanke in poslanci, ki jih je v državnem zboru 90, najemajo 23 stanovanj. Na voljo jih imajo sicer 49, velikosti od 19,44 do 68,92 m². Večina stanovanj ima tudi parkirni prostor.

S seznama, ki smo ga pridobili iz državnega zbora, je razvidno, da kvantiteta več kot očitno ne pomeni tudi kvalitete. Največji stanovanji, to je 65 m², imata v najemu Boris Doblekar (SDS) in Žan Mahnič (SDS). Prvi zanj plačuje 222,20 evra, drugi pa 222,70 evra. Čeprav sta stanovanji po kvadraturi največji med vsemi oddanimi poslanskimi stanovanji, pa najvišjo najemnino zaračunajo poslancu SD Samu Bevku – 246,44 evra, ki najema 59 m² veliko stanovanje.



Najmanjše ima v najemu Branko Simonovič (Desus). Za 19 m² plačuje 65,06 evra, kar je daleč najmanj med vsemi.

Plus stroški

Najemniki v opremljenih službenih stanovanjih plačujejo poleg najemnine mesečno obrabnino za opremo v stanovanju v višini 25 odstotkov najemnine za stanovanje, pišejo na spletni strani državnega zbora. Poudarjajo pa še: »Najemnik je dolžan plačevati elektriko, vodo, ogrevanje, telekomunikacijske stroške in druge individualne stroške ter stroške v zvezi z obratovanjem skupnih prostorov, delov, objektov in naprav v stanovanjski hiši po izstavljenih obračunih.«


Vir: Državni zbor RS. FOTO: Državni zbor RS, A. L.
Vir: Državni zbor RS. FOTO: Državni zbor RS, A. L.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije