STADION V PARK?

Poslanec Jonas Žnidaršič predlaga Golobu, naj odkupi ta veliki objekt v Ljubljani

Poglejte si fotografije, kako bi bilo videti, če bi propadajoči Plečnikov stadion spremenili v mestni park.
Fotografija: Jonas Žnidaršič. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Jonas Žnidaršič. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Poslanec SD Jonas Žnidaršič je na vlado Roberta Goloba naslovil poslansko pobudo, s katero predlaga, naj vlada prisluhne predlogom okoljskih aktivistov iz iniciative Mladi za podnebno pravičnost in odkupi Plečnikov stadion za Bežigradom v Ljubljani ter ga preoblikuje v mestni park, ki bo dostopen javnosti.

Mladi za podnebno pravičnost menijo, da bi morala vlada odkupiti Plečnikov stadion in ga v uporabo ponuditi javnosti. Mestna občina Ljubljana pa bo na odločitev sodišča, da bližnja parcela pripada stanovalcem, vložila revizijo.

»Želel bi si, da na Plečnikov stadion ne gledamo preko leč komercialnega poslovno-trgovskega projekta, ampak da ga ohranimo kot kulturno dediščino. Namesto tega bi bilo bolje, da država odkupi Plečnikov stadion in ga preoblikuje v mestni park,« je Žnidaršič zapisal v pismu predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič.

K temu razmisleku ga je pozvala tudi  nedavna odločitev višjega sodišča, ki je presodilo, da zemljišče ob stadionu, to so vrtovi ob tako imenovanih Fondovih blokih, »ki jih je mestna občina Ljubljana kot svoj vložek dala v gospodarsko družbo Joca Pečečnika Bežigrajski športni par, ne pripadajo MOL, ampak so pravno formalni lastniki tega skupnega zemljišča etažni lastniki v Fondu«.

MOL bo na odločitev višjega sodišča glede parcel ob naselju Fond vložila revizijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije