SPORNI OBISKI?

Poslanci Desusa zahtevajo pojasnila svoje ministrice

Zahtevajo konkretna pojasnila o njenih obiskih.
Fotografija: Aleksandra Pivec. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec. FOTO: Blaž Samec

V poslanski skupini Desusa od predsednice stranke Aleksandre Pivec enotno zahtevajo konkretna pojasnila o ravnanjih, povezanih z obiskom podjetja Vinakras in občine Izola. Pojasnila pričakujejo na petkovem sestanku v prostorih DZ, so sporočili iz skupine.

Poslanci Desusa so danes razpravljali o nadaljnjih korakih po medijskih razkritjih nekaterih domnevno spornih ravnanj predsednice stranke in kmetijske ministrice. Nanjo namreč letijo očitki glede gostovanja in plačila nočitev na dveh službenih obiskih, in sicer v Izoli ter v podjetju Vinakras.

Pivčeva je očitke o koruptivnem ravnanju zavrnila, dodatna pojasnila pa napovedala za čas po dopustu. Poslanci zdaj pričakujejo, da bo to storila že ta petek. Od predsednika sveta stranke Tomaža Gantarja zahtevajo, da najpozneje do 25. avgusta skliče sejo sveta stranke.

V koalicijskih vrstah so z ocenami za zdaj previdni, ostrejši pa so v opoziciji, po mnenju LMŠ in Levice bi ministrica morala odstopiti. Z zadevo se že ukvarja tudi KPK.

Medtem se je Pivčeva oglasila na twitterju in napovedala, da se bo s poslanci poslanske skupine sestala takoj, ko se vrne v Ljubljano (predvidoma naslednji ponedeljek), in jim vse pojasnila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije