KDO IMA PRAV?

Poslanca SD s tožbo nad ministra Hojsa

Matjaž Nemec in Marko Koprivc sta mu dala 48 ur časa. Ker se ni opravičil, sta se odločila za tožbo.
Fotografija: Poslanca pravita, da minister laže, minister pa se brani in pravi, da navaja dejstva. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Poslanca pravita, da minister laže, minister pa se brani in pravi, da navaja dejstva. FOTO: Leon Vidic, Delo

»Poteklo je 48 ur za opravičilo Aleša Hojsa, ki pa pričakovano ne premore poguma, da bi priznal svojo napako. Marko Koprivc in jaz bova zato vložila tožbo. Verjameva, da resnica in pravica vedno zmagata,« tako je na twitterju napovedal poslanec SD Matjaž Nemec.



Med ministrom in poslancema je zavrelo v sredo po protestih proti PCT, ki so se sprevrgli v nasilne izgrede. Minister za notranje zadeve je izjavil, da je šlo za ponovitev dogodkov iz 5. novembra 2020, in dejal, da so takrat na nasilne proteste vabili poslanci strank Levica in SD, tokrat pa njihove izpostave. Zapisal je še, da s takšnimi nasiljem in vandalizmom kažejo, kako se levi fašizem izvaja v praksi. Hojs je po zapisu nadaljeval v večerni oddaji 24ur, da je Nemec javno vabil na petkove proteste, in dejal, da so petkovi nekaj miroljubnega velika laž. »Jasno, da so oni demonstratorji takih nasilnih demonstracij,« je še dodal.

Koprivc in Nemec sta zanikala, da bi bila kakor koli vpletena v nasilne izgrede, in dodala, da so Hojsove besede laž. Napovedala sta, da bosta ministra tožila, če se ne bo opravičil. Postavila sta mu 48-urni rok, a se Hojs ni opravičil. Po poročanju 24ur je izjavil, da se za dejstva ne namerava opravičiti. Ker se je rok, ki sta mu ga postavila, iztekel, sta opozicijska poslanca naznanila, da gresta v tožbo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije