KDO LAŽE

Posilstvo v Tivoliju? Objavo delil tudi Janša, policija pa je sporočila tole

Po družbenem omrežju X krožijo informacije, da naj bi se v Tivoliju zgodilo posilstvo. Policija ne o spolnem napadu ne o posilstvu ni bila obveščena.
Fotografija: Park Tivoli (arhivska fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Park Tivoli (arhivska fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo

V sredo se je na nekdanjem twitterju, zdaj omrežje X, na profilu Krščanski možje, pojavil zapis, da so po njihovih neuradnih informacijah ob šestih zjutraj v Tivoliju posilili 22-letnico, ki je šla teč. Pripisano je, da naj bi šlo za štiri migrante, dodan je bil še komentar: »Zaznamovano, če ne celo uničeno je še eno mlado življenje. Bosta policija in vlada čakali na smrtne žrtve?«

Omenjeno objavo je delil tudi predsednik SDS Janez Janša, podobno objavo, ki jo je na družbenih omrežjih delil uporabnik Barbar, pa je nekdanji premier pospremil s sporočilom policiji, ali to drži.

Kaj pravi policija

Ker naj bi se zgodilo v parku Tivoli, smo na Policijski upravi Ljubljana preverili, ali so bili obveščeni o bodisi spolnem napadu bodisi posilstvu (ali poskusu). Odgovorili so nam takole:

»Po do zdaj izvedenem preverjanju policija ni bila obveščena o nobenem kaznivem ravnanju zoper spolno nedotakljivost ali kakšnem podobnem dogodku, ki bi se včeraj ali tudi nasploh na opisan način zgodil na območju Tivolija ali na območju Ljubljane.

Kazniva ravnanja zoper spolno nedotakljivost v policiji preiskujemo z vso resnostjo in odgovorno s ciljem, da se storilci teh dejanj izsledijo in ustrezno procesirajo. Žrtve, kot tudi svojce žrtev, prijatelje in vse druge, ki imajo o takšnih ravnanjih kakršne koli informacije kot že do zdaj ponovno pozivamo, naj takšna dejanja takoj prijavijo policiji na št. 113, lahko tudi anonimno na št. 080 1200.«

Zanimivost

Te dni je predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša marsikoga presenetil s pozivom k oboroževanju. Legalnemu, je dodal. Celotna objava se glasi takole: »Vrag je vzel šalo. Oborožite se. Legalno.« 

Veste, kako se je začela objava Krščanski mož? Prav z istimi besedami, ki jih je uporabil nekdanji predsednik vlade: »Vrag je vzel šalo.« Kako se je nadaljevala, pa je razvidno spodaj.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije