NESTANOVITNO VREME

Ponekod že prva toča, poplavila tudi bencinsko črpalko

Vreme je spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Mokra ali polulana Zofka, ki ima danes svoj god, se ni izneverila. Vreme je namreč spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Po napovedi vremenoslovcev je predvsem na vzhodu možna tudi kakšna nevihta. Temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija.
 

Klestila prva toča, poplavila bencinsko črpalko


Popoldne je od zahoda Slovenijo prešlo več nevihtnih oblakov, ki so s seboj prinašali tudi večje količine padavin. 
Kot so poročali na 24ur, je padala tudi toča. Na Ptujskem je v 20 minutah tako uničila prve letošnje pridelke. 

Na upravi za zaščito in reševanje pa poročajo, da je ob 13.45 na Mirnopeški cesti v Novem mestu meteorna voda poplavila bencinsko črpalko. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so odmašili meteorne jaške in prečrpali vodo na bližnji travnik.

Ob 16.47 je območje med naseljema Gabrnik–Dragovič v občini Juršinci, zajelo neurje s točo in na cesto med naseljema naplavilo blato in ostanke toče. Gasilci PGD Gabrnik so s ceste odstranili naplavljeni material ter oprali cestišče v dolžini okoli 500 metrov.

Kot je za STA v tem tednu povedal prognostik pri Agenciji RS za okolje Janez Markošek, se lepše vreme obeta šele proti koncu naslednjega tedna.
 

Ledeni možje prinesli nestanovitno vreme


Ljudska modrost se je izkazala že v času ledenih mož, ki godujejo v dneh od 12. do 14. maja. Z njimi so namreč nad Slovenijo prišle ohladitve in bolj nestanovitno vreme. V sredo, ko je godoval prvi od treh ledenih mož, Pankracij, je bilo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature so bile skoraj 10 stopinj nižje kot v dneh prej.

Servacij in Bonifacij, ki sta godovala v četrtek oz. petek, sta poskrbela za nadaljevanje nestalnega vremena z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, ko temperature niso presegle 20 stopinj.

Po napovedi meteorologov bo jutri spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo sprva večinoma suho, nato bodo krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Oblačno s padavinami, ki pa bodo čez dan od severa slabele in do večera ponehale, bo tudi v ponedeljek.

Kakšno vreme je pri vas?

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije