ZBRALA JE MOČI

Razkrivamo, kako si je Bratuškova zlomila nogo (FOTO)

Alenka Bratušek je poškodovana prišla na glasovanje za odhod ministra Vaska Simonitija. V državnem zboru ji niso omogočili glasovanja na daljavo.
Fotografija: Bratuškova ima mavec že tretji teden. Za okrevanje po si bo morala vzeti veliko časa in potrpljenja. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Bratuškova ima mavec že tretji teden. Za okrevanje po si bo morala vzeti veliko časa in potrpljenja. FOTO: Instagram

Pred tremi tedni se je predsednica Sab Alenka Bratušek poškodovala in še danes ni povsem stopila na nogo. Pri hoji si pomaga z berglami, a je poškodba ni odvrnila od poslanskega dela, ko so v četrtek poslanci glasovali o interpelaciji kulturnega ministra Vaska Simonitija.

»Kljub poškodbi noge in težkemu premikanju sem prišla na glasovanje,« je zapisala po neuspelem glasovanju za odhod ministra in s tem posredno ogovorila poslance Desusa, ki so se glasovanju elegantno izognili in so se vzdržali.

Alenka Bratušek je kljub poškodbi prišla na glasovanje o interpelaciji, ne zdi pa se ji prav, da so se nekateri poslanci glasovanja vzdržali. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Alenka Bratušek je kljub poškodbi prišla na glasovanje o interpelaciji, ne zdi pa se ji prav, da so se nekateri poslanci glasovanja vzdržali. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Za Slovenske novice so iz Saba potrdili, da ima Bratuškova na nogi še vedno mavec, ki ga je dobila po tem, ko si je z nerodnim korakom doma zlomila stopalnico. Štirinajst dni je morala strogo mirovati.

»Ker se je obetala možnost, da bi se minister Simoniti poslovil od položaja in ker ji ni bilo omogočeno glasovanje od doma, se je odločila, da se glasovanja vendarle udeleži. Zbrala je moči in prišla v državni zbor,« so nam pojasnili v Sabu.



V državnem zboru ji niso omogočili, da bi glasovala na daljavo, ker je to postopkovno trenutno urejeno le za covid primere oziroma če je poslanec v karanteni ali pa je bil v stiku z rizično osebo. Kot pravijo v Sabu, so postopkovno dali zaprosilo za glasovanje od doma, a ni bilo sprejeto.

Kot je znano, je bilo za interpelacijo 43 poslancev, uspela pa bi, če bi jo podprlo vsaj 46. Bratuškova je na twitterju razkrila, da so ministra in Janševo vlado na »stolu obdržali« trije poslanci Desusa, in sicer Ivan Hršak, Franc Jurša in Branko Simonovič.

image_alt
Alenka Bratušek ponesrečena, pristala je v bolnišnici (FOTO)


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije