V SPOMIN

Poginil je slavni pes Janša

Lastniku so mnogi izrekli sožalje.
Fotografija: Pes Janša. FOTO: Facebook Denis Sarkić, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Pes Janša. FOTO: Facebook Denis Sarkić, posnetek zaslona

Dolgoletni piarovec Socialnih demokratov Denis Sarkić je objavil žalostno vest, da je umrl njegov zvesti štirinožni prijatelj Janša. Opisal ga je kot »trmastega dalmatinca, ki je skozi modro in rjavo oko izražal svojo neizmerno ljubezen do življenja«.

Pes Janša je bil v političnih krogih vsem dobro znan. Morda še najbolj v času vlade Janeza Janše, ko je prišlo do afere na nacionalnem radiu, ko je bil pes skupaj z lastnikom gost oddaje. Sarkić je vsakokrat zavrnil očitke, da je psu izbral ime po vodji največje desne stranke pri nas. Povedal je, da ga je poimenoval po prvem slovenskem čebelarju Antonu Janši.

»Rodovnik mu je namenil ime Lazzaro Lutea, a je se zelo kmalu začel odzivati na dano ljudsko ime Janša – za nevedneže, po najbolj znanem slovenskem čebelarju Antonu Janši,« je zapisal Sarkić.


Na družbenih omrežjih so se po objavi smrti prijaznega dalmatinca, ki je oktobra dopolnil 13 let, zvrstila izrečena sožalja. Med njimi je lastnikoma pisala tudi nekdanja ministrica za obrambo iz vrst SD Ljubica Jelušić, ki je napisala:» Denis in Špela, žal mi je za pametnega in lepega dalmatinca Janšo. Bil je štirinožni simbol Levstikove 15. Ohranimo ga v lepem spominu, vama pa iskreno sožalje.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije