TRENJA NA DESNI

Po Logarjevi zavrnitvi Tonin želi Ljudmilo Novak: »Ne moremo si privoščiti še enega mandata leve vlade«

Evropske volitve so le vmesna stopnja, saj bodo ključne državnozborske volitve leta 2026, je ocenil prvak NSi.
Fotografija: Matej Tonin. Foto: Marko Feist 
Odpri galerijo
Matej Tonin. Foto: Marko Feist 

Predsednik NSi Matej Tonin je po odločitvi poslanca SDS Anžeta Logarja, da Platforma sodelovanja zavrne povabilo NSi k skupnemu nastopu na evropskih volitvah, dejal, da spoštuje Logarjevo odločitev. Dodal je, da je šla pobuda v smeri krepitve desne sredine, saj si kot država »ne moremo privoščiti še enega mandata leve vlade«, je povedal v izjavi.

Tonin je povedal, da bi bila skupna lista NSi, Platforme sodelovanja in SLS resen pretendent za zmago na evropskih volitvah in tudi kasneje. »Je bilo pa od samega začetka jasno, da stare sile na levi in desni tej pobudi niso naklonjene,« je dejal.

Evropske volitve so le vmesna stopnja

Po njegovih besedah so sicer evropske volitve le vmesna stopnja, saj bodo ključne državnozborske volitve leta 2026. »Do takrat bi morala biti slovenska desna sredina prenovljena in okrepljena do točke, da bo mogoč prevzem vlade po naslednjih volitvah,« meni Tonin.

image_alt
To pa je sprememba! Ste videli, kakšen je sedaj Matej Tonin? (FOTO)

Ob tem se SLS še ni odločila, ali bodo z NSi sodelovali na skupni listi. Tonin pa je dodal, da ne govorijo o pripojitvi stranke, ampak o sodelovanju. Prepričan je, da bo NSi tudi sama sestavila »izjemno močno listo« in da bodo zagotovo dosegli dober rezultat.

Želi si Ljudmile Novak

Tonin ob tem ni odgovoril na vprašanje, ali se vidi na mestu evropskega poslanca. Želi pa si, da bi na listi nastopila Ljudmila Novak. Dejal je, da sta njegovi prioriteti obnovitvena zakonodaja po poplavah in delo, da pride do drugačne desnosredinske vlade leta 2026.

Še vedno vztrajajo tudi, da z SDS na skupni listi ne bodo sodelovali. »To je posledica tega, da moramo tudi desnosredinskim volivcem dati možnost izbire, možnost dveh različnih list, ki vsaka po svoje poosebljata neko politiko,« je pojasnil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije