SKRIVNOSTNI

Logar ostaja zvest Janši, zavrnil Toninovo povabilo

Društvo Platforma sodelovanja, ki ga vodi poslanec SDS Anže Logar, je na zasedanju upravnega odbora zastavilo načrte za jesen. O podrobnostih zaenkrat še molčijo.
Fotografija: Anže Logar. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Anže Logar. FOTO: Jure Eržen, Delo

Društvo Platforma sodelovanja, ki ga vodi poslanec SDS Anže Logar, je v četrtek na zasedanju upravnega odbora zastavilo načrte za jesen. O podrobnostih sicer v društvu molčijo, na vprašanja STA o prihodnjih potezah ne odgovarjajo. Medtem pa v SDS po poročanju Dela pričakujejo pojasnila o Logarjevem morebitnem političnem udejstvovanju izven SDS.

V konec maju ustanovljenem društvu so sicer napovedovali, da bodo jeseni prešli v drugo fazo svojega delovanja. Med svojimi načrti so takrat napovedovali več okroglih miz oziroma razprav o izzivih, ki so ključnega pomena za Slovenijo. O prihodnjih načrtih je upravni odbor razpravljal v četrtek, ko so člani obravnavali aktualne tematike in začrtali časovnico dela v prihodnje, so v društvu zapisali na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju.

Logar zavrnil Toninovo povabilo

Slabo leto pred evropskimi volitvami pa so vse glasnejša tudi ugibanja, ali se bo Platforma sodelovanja aktivirala tudi v boju za predstavnike Slovenije na evropskem političnem parketu. K oblikovanju skupne liste je sicer Logarja oziroma društvo povabil prvak NSi Matej Tonin. V oddaji 24 ur zvečer je Logar pojasnil, da se takšno sodelovanja z NSi ne bo zgodilo. 

Predsednik društva Logar sicer kot poslanec SDS in predsednik sveta stranke ne more kandidirati na nobeni drugi listi kandidatov, je bilo sporočilo prvaka SDS Janeza Janše v nedavnem pogovoru za večerno informativno oddajo na POP TV.

Janez Janša. FOTO: Johanna Geron, Reuters
Janez Janša. FOTO: Johanna Geron, Reuters

Na to napotujejo tudi določbe statuta SDS. Ta med drugim določa, da je posameznik lahko črtan iz članstva stranke, če kandidira na konkurenčni listi. Član SDS tudi ne more biti član organizacije, katere cilji niso v skladu s programom SDS. V upravnem odboru društva je poleg Logarja še ena poslanka SDS, Eva Irgl.

image_alt
Greh Anžeta Logarja

Pojasnila o Logarjevem morebitnem političnem udejstvovanju izven SDS naj bi po poročanju Dela pričakovali tudi njegovi poslanski kolegi na čelu s predsednikom stranke Janezom Janšo, ki danes zasedajo na delovnem posvetu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije