HUMANITARNO

Po Ljubljanici 24 ur z vesli

Na humanitarni prireditvi bo štel prav vsak kilometer. Za varnost bodo skrbeli gasilci.
Fotografija: Prireditev je vsako leto dobrodelna. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Prireditev je vsako leto dobrodelna. FOTO: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Kajakaška zveza Slovenija, Kajak kanu klub Ljubljana in društvo Hiša sonca že peto leto zapored vabijo na rekreativno kajakaško prireditev, ki ima predvsem humanitarno noto, saj izkupiček od prijavnin, donacij in sponzorstva letos namenjajo CUDV Dornava. Štiriindvajseturno veslanje na kajakih, kanujih ali supih na 5,5 kilometra dolgi krožni poti po Ljubljanici se bo začelo 18. maja ob 16. uri na Livadi, kjer je zbor udeležencev in tudi cilj, veslanje pa bo trajalo nepretrgoma 24 ur, torej do 19. maja do 16. ure. Trasa poteka od Livade do zapornic pri Ambroževem trgu.

"Lani je rekord dosegel Fedja Marušič, ki je v 24 urah preveslal 165 kilometrov. Posameznik lahko odvesla le en krog oziroma toliko, kolikor je sposoben, šteje vsak kilometer, saj bodo sponzorji prispevali znesek za vsak preveslan kilometer," je pojasnil vodja prireditve Andrej Jelenc.

Andrej Jelenc iz Kajakaške zveze Slovenije in Anton Pregelj, predsednik društva Hiša sonca, vabita na humanitarno veslanje. FOTO: Marko Feist
Andrej Jelenc iz Kajakaške zveze Slovenije in Anton Pregelj, predsednik društva Hiša sonca, vabita na humanitarno veslanje. FOTO: Marko Feist

Prijavnina je 15 evrov, v zameno zanjo udeleženci prejmejo spominsko majico, diplomo, pijačo in prigrizek. "Najbolj vztrajne čaka posebna nagrada. Ker je vreme malo kislo, naj povem, da bomo traso, odvisno od vodostaja Ljubljanice, prilagodili vremenskim razmeram, za varnost pa bo skrbela Gasilska brigada Ljubljana," je še pojasnil Jelenc. K sodelovanju organizatorji poleg rekreativcev ter najboljših slovenskih kajakašev in kanuistov vabijo tudi druge znane športnike in športnice. Tudi če nimate kajaka in niste še nikdar sedeli v kajaku ali kanuju, ste dobrodošli.

Kajak kanu klub Ljubljana bo za tiste, ki nimajo svoje kajakaške opreme, zagotovil več rekreativnih kajakov za začetnike. Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki vam bodo pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje. Z nekaj volje boste en krog zmogli tudi, če boste veslo v roke prijeli prvič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije