RAVS NA TWITTERJU

Pirc Musarjevo na nacionalki cenzurirali? Poslanka SDS: Niso vas hoteli osmešiti

Padale so težke besede ...
Fotografija: Nataša Pirc Musar. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Nataša Pirc Musar. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Ta teden je po Sloveniji odmevala izjava generalnega direktorja Fursa Ivana Simiča, ki se je pred preiskovalno komisijo pohvalil, da največjega dohodninskega plačnika vsako leto pelje na kosilo – v znak spoštovanja in zahvale. Medtem ko so nekateri prepričani, da gre pri omenjenem primeru za davčno tajnost, na Fursu zatrjujejo, da je Simič upravičeno in v skladu z zakonom seznanjen s podatkom o letni odmeri dohodnine zavezancem, saj v teh postopkih odloča.

O problematiki glede vpogleda Ivana Simiča v osebne podatke davkoplačevalcev naj bi v sredo dala daljšo izjavo tudi pravnica Nataša Pirc Musar, ki pa je na twitterju potožila, da je niso predvajali niti v Dnevniku niti v Odmevih. Prepričana je, da jo je nacionalka cenzurirala.

Pravnica meni, da je Simič kršil zakon o varstvu osebnih podatkov. »Gre za vprašanje nepooblaščenih vpogledov v osebne podatke. Bila sem prepričana, da smo to razčistili že davnega leta 2008, ko smo pri informacijskem pooblaščencu opravili inšpekcijski nadzor ravno na Fursu (tedaj še Dursu). Ugotovili smo, da je veliko (kar 153) uslužbencev Dursa nepooblaščeno brskalo po registru davčnih zavezancev,« pojasnjuje Pirc Musarjeva.

Oglasila pa se je tudi poslanka SDS Mojca Škrinjar, ki Pirc Musarjevi odgovarja takole: »Vas niso hoteli osmešiti, zato vas niso citirali na televizijah. Veste, direktor Fursa je podpisan na vseh informativnih izračunih. Ivan Simič imena ni povedal, mora pa vedeti, komu je podpisal informativni račun. Torej ve, kdo je plačal največ in najmanj dohodnine in vse vmes.«

A tu se zadeva še ni končala. Škrinjarjeva in Pirc Musarjeva sta se pregovarjali dolgo v noč ...

Pogovor na twitterju. FOTO: zaslonski posnetek
Pogovor na twitterju. FOTO: zaslonski posnetek

Zakaj izjave Pirc Musarjeve niso uporabili v nobeni od informativnih oddaj ter ali je morda šlo za cenzuro, preverjamo tudi na RTV Slovenija. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije