UNIČUJOČI POTRES

Par iz Slovenije bi posvojil otroka, rojenega med potresom v Siriji (VIDEO)

Reševalci so v sirskem mestu Jindayris izpod ruševin, ki jih je povzročil uničujoč potres, rešili novorojeno deklico.
Fotografija: Deklica je preživela. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Deklica je preživela. FOTO: Zaslonski posnetek

Pisali smo, da so v Siriji izpod ruševin rešili novorojenko. Rojena je bila takoj po potresu, njena mama pa je umrla malo po porodu. Prav tako so umrli njen oče ter bratje in sestre. Potem ko je srbski portal Avaz objavil, da želi mladi par iz Sarajeva posvojiti deklico, se je na uredništvo medija oglasilo še več parov v želji, da bi postali starši sirote.

Deklico bi posvojil tudi par iz Slovenije, piše Avaz. »Soprog in jaz bi si želela posvojiti deklico, ker ne moreva imeti svojega otroka. Iz Slovenije sva. Ali veste, kako bi lahko stopili v kontakt z bolnišnico, kjer je trenutno novorojenčica?« je uredništvo srbskega portala vprašala Slovenka.

Zaradi želje po anonimnosti so imena vseh oseb, ki so se obrnile na portal, znane le uredništvu Avaza.

Dojenčica je po poročanju medijev v redu in je v inkubatorju v sirski bolnišnici. Kot poročajo tamkajšnji mediji, je deklica edina preživela članica družine.

Spomnimo, reševalci so v sirskem mestu Jindayris izpod ruševin, ki jih je povzročil uničujoč potres, rešili novorojeno deklico. Rodila se je kmalu po potresu, malo po porodu je mama umrla. Potres je bil usoden tudi za očeta novorojenke, njene štiri brate, sestre ter teto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije