DOBRODELNO

Otroci na morje z Avsenikovimi vižami

Tudi predsednik Rotary kluba Kranj zaigral na harmoniko.
Fotografija: Učiteljica Hermina Matjašič (druga z leve) je v orkestru zbrala svoje učenke iz glasbenih šol Ljutomer, Radovljica in Tržič.
Odpri galerijo
Učiteljica Hermina Matjašič (druga z leve) je v orkestru zbrala svoje učenke iz glasbenih šol Ljutomer, Radovljica in Tržič.

KRANJ – Organizatorja dobrodelnega koncerta Avsenikovih melodij, kranjski Rotary klub in Interact klub Carnium, sta z nedeljsko prireditvijo v kulturnem domu v Predosljah zadela žebljico na glavico. Ne samo da so se zbirala sredstva, ki bodo otrokom iz socialno šibkih kranjskih družin omogočila letovanje v prihajajočem poletju, in ne le da je bilo slišati Avsenikove melodije, ki so žuborele izpod glasbil članov Ansambla Roberta Zupana kot iz neusahljivega studenca.

Predsednik Rotary kluba Kranj Dejan Kotar (levo) in Robert Zupan sta skupaj zaigrala.
Predsednik Rotary kluba Kranj Dejan Kotar (levo) in Robert Zupan sta skupaj zaigrala.

V druženju se je nanizalo še kup odličnih trenutkov, polnih veselja in razumevanja. Nismo si mogli predstavljati, da bo predsednik Rotary kluba Kranj Dejan Kotar pogumno stopil na oder in poprijel za harmoniko: »Leta in leta nisem igral, upam, da mi bo šlo za eno skladbo,« je prostodušno priznal, a glej ga, zlomka, prvi mož kluba je ob koncu zaigral še najmanj tri skladbe, z Robertom Zupanom je pošteno raztegoval meh tudi za najlepšo slovensko melodijo Golico. Valček Jadraj z menoj so člani ansambla, ki ima letos s koncertom čast zapreti uradno smučarsko sezono v mondenem avstrijskem zimskem letovišču Kitzbühel, zaigrali skupaj s Tamburaškim orkestrom Folklornega društva Kranj, ki pod umetniškim in dirigentskim vodstvom Damirja Zajca deluje že več kot deset let.

Koncert Avsenikovih melodij je ponudil marsikaj lepega.
Koncert Avsenikovih melodij je ponudil marsikaj lepega.

Ker ji je Avsenikova glasba zelo blizu, se je na odru, po tistem, ko je kosmate in robate prenehal stresati humorist Boštjan Meglič - Peška, nastopajočim pridružila še violinistka in pevka Hermina Matjašič, Štajerka, ki je trinajst let živela na Gorenjskem in poučevala v glasbeni šoli v Radovljici ter Tržiču, nato pa se je preselila nazaj v domače kraje in tako drugo leto uči violino v Glasbeni šoli Slavka Osterca v Ljutomeru. Z energijo nabita Hermina je bila pet let članica hišnega ansambla Avsenik, prav tako je sodelovala z Gašperji, Ansamblom Roberta Zupana ter pri drugih narodno-zabavnih zasedbah. V Predoslje je pripeljala godalno komorno skupino Glasbene šole Ljutomer, na njeno željo pa so se odzvale tudi njene bivše učenke iz glasbenih šol Tržič in Radovljica, da se po dolgem času snidejo in ponovno skupaj zaigrajo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije