NOVA SLUŽBA

Opa, nekdanji minister za zdravje bo postal direktor

Soglasje k predlogu za imenovanje Aleša Šabedra za novega direktorja ZD Zagorje ob Savi mora dati še zagorski občinski svet.
Fotografija: Aleš Šabeder. Foto: Samec Blaž
Odpri galerijo
Aleš Šabeder. Foto: Samec Blaž

Svet Zdravstvenega doma (ZD) Zagorje ob Savi je na ponedeljkovi seji za novega direktorja izbral nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra, je poročanje Dela za STA potrdil v. d. direktorja zdravstvenega doma Borivoj Grden. Soglasje k predlogu za imenovanje Šabedra mora dati še zagorski občinski svet.

Kot je povedal Grden, še ni znano, kdaj bo seja občinske komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanje in zagorskega občinskega sveta, postopek imenovanja novega direktorja pa naj bi bil končan marca.

Na zagorski občini pa so povedali, da bo naslednja seja občinskega sveta marca.

Grden je na mestu direktorja 13. januarja nasledil dotedanjo direktorico Sašo Bajda, ki je decembra lani po odhodu treh pediatrinj odstopila. Ta mesec je Grden zatrdil, da od njegova prihoda v ZD Zagorje ob Savi niso registrirali nobenega odhoda zdravnikov.

ZD Zagorje ob Savi je zaradi januarskega odhoda dveh pediatrinj, ki sta imeli opredeljenih okoli 2000 bolnikov, angažiral pogodbene pediatre, ki pokrivajo pediatrično ambulanto. Po Grdenovih besedah je bil objavljen tudi razpis za pediatre-koncesionarje, vendar niso prejeli nobene prijave. Napovedal je, da bodo razpis ponovili.

Poleg pediatrov ZD Zagorje ob Savi išče še zobozdravnika, pa tudi nekatere druge profile zdravnikov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije