NOVOST

Odpira se sedemsto delovnih mest, zaposlenim tudi mnogi dodatki

Evropska agencija za mejno in obalno stražo išče kandidate za nadzor evropske meje.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images

BRUSELJ – Evropska agencija za mejno in obalno stražo (Frontex) je začela proces rekrutiranja več sto sodelavcev, ki bodo postali del prve uniformirane enote EU za nadzor meja in obale. Kot so zapisali, bo enota postala edinstven servis za nadzor meja in migracijskih tokov, s tem pa bo pomagala državam članicam EU.

»Danes je poseben dan za Frontex, ki bo vodil do preobrazbe agencije,« je dejal izvršni direktor Fabrice Leggari. »Državam članicam EU bomo pomagali pri soočanju z izzivi na meji z našimi lastnimi uslužbenci ter lastno opremo.«
 
24. oktobra je Frontex začel kadrovski proces za zaposlitev več kot 700 oseb za varovanje meja. Čas za prijavo je do 16. decembra 2019, iščejo pa osebe različnih ravni izobrazbe in poklicev. 

Izbrani kandidati bodo morali skozi izbirni proces, ki vključuje šestmesečno poskusno dobo ter telesna in psihična testiranja. Prvi novi zaposleni bodo začeli opravljati nalogw januarja 2021. Delo bodo dobili za obdobje petih let.

V prvi fazi iščejo ljudi z izkušnjami iz varovanja reda in zakona, kot so policisti, cariniki, varuhi meja, reševalci, upravljalci kriznega menedžmenta, vojaki.
 
Šlo bo za nadzor kopenske, morske in zračne meje EU oziroma območja schengna. 
 
Pa plača? O tem na svoji spletni strani Frontex ne piše, izpostavlja pa, da zaposleni dobijo dodatek za bivanje v tujini, za stanovanje, otroški dodatek, dodatek za delo in izobraževanje.

Prijavni razpis najdete na tem spletnem mestu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije