BOJ Z VIRUSOM

Ob cepljenju še množično na testiranje

Cepila se je tudi najstarejša občanka Gornje Radgone Antonija Fras. Do nedelje umrlo že 2595 bolnikov s covidom-19.
Fotografija: V radgonskem DSO so najprej cepili najstarejšo stanovalko in sploh občanko Antonijo Fras. FOTO: Arhiv DSO Radgona
Odpri galerijo
V radgonskem DSO so najprej cepili najstarejšo stanovalko in sploh občanko Antonijo Fras. FOTO: Arhiv DSO Radgona

Nadaljevalo se je cepljenje proti covidu-19. Prva pošiljka cepiva je včeraj, denimo, prispela tudi v Zdravstveni dom Gornja Radgona, 90 odmerkov je prejel tudi tamkajšnji dom starejših občanov. »Predhodno smo od stanovalcev zbrali soglasja za cepljenje. Pri stanovalcih, ki ga niso mogli podati sami, so ga podali njihovi zakoniti zastopniki.
Marsikje se bo prebivalstvo tudi v zadnjem tednu tega leta testiralo s hitrimi testi. FOTO: Blaž Samec
Marsikje se bo prebivalstvo tudi v zadnjem tednu tega leta testiralo s hitrimi testi. FOTO: Blaž Samec

Trenutno je za cepljenje izkazalo interes 90 stanovalcev in osem zaposlenih. Ker je navodilo ministrstva za zdravje, da se najprej cepijo stanovalci, ki so najstarejši, je pri nas prvo cepivo prejela domačinka gospa Antonija Fras, ki je letos dopolnila 101 leto,« je povedala direktorica doma Suzana Bračič Arcet.

Sicer pa je bilo v prvi pošiljki, ki je v Slovenijo prispela že v soboto, 9570 odmerkov cepiva, večino so že porabili tako za cepljenje stanovalcev kot najbolj izpostavljenih zaposlenih v domovih za starejše in zdravstvu, ki še niso preboleli covida-19. Včeraj pa so cepili tudi zaposlene, ki jih ob koncu tedna ni bilo na delovnih mestih.
 

Brez naročanja


V Sloveniji so v nedeljo opravili 1976 testov in potrdili 517 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. Delež pozitivnih testov znaša 26,2 odstotka oziroma za 1,1 odstotno točko več kot dan prej. Hospitaliziranih je bilo 1221 bolnikov s covidom-19, 207 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili 37 oseb, 30 jih je umrlo. Po podatkih sledilnika za covid-19 je v Sloveniji vse doslej umrlo 2595 oseb s covidom-19, skupno pa je bilo hospitaliziranih 8868 covidnih bolnikov.


Množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi, ki so bili v preteklih dneh odlično sprejeti, je včeraj znova potekalo v številnih krajih po Sloveniji. Marsikje ga bodo izvajali tudi v preostalih dneh tega krajšega prazničnega tedna. Občanke in občani, ki se želijo testirati, morajo imeti s seboj zgolj osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se namreč ni treba posebej naročati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije