KONEC

Nujno obvestilo za vse, ki plačujejo s kartico mBills

Kartice bodo prenehale delovati danes, so sporočili, v prihodnjih dneh pa naj bi izdali že nove.
Fotografija: FOTO: Klemen Jeke
Odpri galerijo
FOTO: Klemen Jeke

Strahovi uporabnikov kartic mBills Mastercard so se uresničili. Danes so iz podjetja svojim uporabnikom poslali sporočilo z obvestilom o prenehanju delovanja kartic. Kartice bodo prenehale delovati danes, saj je podjetje Wirecard Card Solutions Ltd., ki je uradni izdajatelj teh plačilnih kartic, včeraj nenapovedano sprožilo insolvenčne postopke.

Prenehanje delovanja kartic je gotovo posledica razkritja, da sta pri nemškem podjetju Wirecard AG nenavadno izginili skoraj dve milijardi evrov, o čem smo pred dnevi že poročali.

Kartica mBills FOTO: Mbills
Kartica mBills FOTO: Mbills

Pri mBillsu pojasnjujejo še, da so sredstva uporabnikov na varnem in da ravnanje družbe Wirecard ni povezano z mBillsom. »Sredstva uporabnikov mBills hrani družba MBILLS neposredno na fiduciarnih računih bank v Republiki Sloveniji, zato dogajanje v podjetju Wirecard nanje nima nikakršnega vpliva.«

Ob tem so še zapisali, da vsi uporabniki mBillsa lahko nemoteno porabljajo vsa svoja sredstva z uporabo mobilne aplikacije, v nekaj dneh pa naj bi bila na voljo tudi nova plačilna kartica mBills Mastercard, ki jo bodo od zdaj naprej izdajali sami. Za konec so dodali še, da bodo veljavne vse transakcije, ki bodo opravljene do zaključka delovanja kartice.


 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije