Dve milijardi evrov poniknili. Je denar Slovencev ogrožen?

Podružnica podjetja izdaja kartice mBills Mastercard, v Mbillsu pa pravijo, da so sredstva uporabnikov na varnem, pri slovenskih bankah.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Mbills
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Mbills

Čas poročanja o poslovanju za lani je tukaj (za nekatere šele bo) in pri nekaterih so se zaradi zunanjih nadzorov zgodili pravi pretresi. Tako je revizija v nemškem podjetju Wirecard AG odkrila nenavadnost – pogrešani naj bi bili skoraj dve milijardi evrov. Zaradi škandala je generalni direktor Markus Braun že zapustil svoje mesto, zgodba pa je za Slovenijo zanimiva, saj podružnica nemškega podjetja Wirecard Card Solutions Limited izdaja kartice Mastercard za slovenske uporabnike mBills Mastercard. Popolnoma upravičeno se zato zdi vprašanje, ali je zaradi tega denar Slovencev ogrožen.

V podjetju Mbills so seznanjeni z informacijami o podjetju Wirecard, Ajda Silič Žemva, ki je pri omenjenem podjetju pristojna za odnose z javnostjo, nam je pojasnila, da omenjeni dogodki na varnost denarja uporabnikov mBillsa ne vplivajo: »Sredstva 'mBills uporabnikov' so namreč varno shranjena na fiduciarnih računih pri slovenskih bankah. Plačevanje s karticami mBills Mastercard poteka nemoteno.«
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije