PRED VOLITVAMI

Nogometni sodnik sedel v poslanske klopi

Mesec pred volitvami na poslanski klopi SMC Dejan Balažič.
Fotografija: Slovenski parlament. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Slovenski parlament. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

LJUBLJANA – Le dober mesec pred parlamentarnimi volitvami je v poslanske klopi sedel nov poslanec. Po odstopu poslanke SMC Tanje Cink se je tej poslanski skupini pridružil nadomestni poslanec Dejan Balažič, ki mu je državni zbor danes potrdil mandat.

Poslanka Cinkova je namreč v začetku tedna predsednika državnega zbora Milana Brgleza obvestila, da nepreklicno odstopa z mesta poslanke. Imenovana je bila namreč na mesto direktorice Varstveno-delovnega centra Nova Gorica.

Po njenem odstopu so stekli postopki iskanja nadomestnega poslanca. V skladu z zakonom o volitvah v takem primeru poslanec za preostanek mandatne dobe postane tisti kandidat z liste kandidatov, ki bi bil izvoljen, če ne bi bil izvoljen poslanec, ki mu je prenehal mandat.

Tako bi moral sedež Cinkove pripasti Jorgu Juriju Hodaliču, a je ta državno volilno komisijo obvestil, da ni pripravljen prevzeti mandata. Enako se je odločila naslednja kandidatka na listi Rebeka Lesjak.

Pravica prevzema mandata se je nato prenesla na 37-letnega nogometnega sodnika Dejana Balažiča, ki je danes sedel v poslanske klopi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije